Raskrunili „kralja bakelita iz 2015.godine“: MARATON OD 6 I POL SATI MARIO GAŠPARU I DUJI MEDIJI

„Anđelo opet u Split“: DENISU RAMLJAKU, VELI MARETIĆU I LUKI ŽURI ROGOZNICA
3 rujna, 2016
Pa jeli to moguće?! NE, NIJE, SA 6 PUNATA GRANČIĆI IZVELI NEMOGUĆE ZA 16:15 POBJEDU
3 rujna, 2016

Raskrunili „kralja bakelita iz 2015.godine“: MARATON OD 6 I POL SATI MARIO GAŠPARU I DUJI MEDIJI

Mario Gašpar Nikola Šamandan i Dujo Medija

Mario Gašpar, Nikola Šamandan i Dujo Medija

I simbolično (s obzirom na primopredaju trofeja u Rogoznici novim prvacima, kao jednu od 12 titula prošle sezone) i stvarno, najuspješniji balotaš Dalmacije u 2015.godini, Siniša Stipić, na istoj poziciji se zasigurno neće naći i ove godine. Sa dva osvojena turnira u ovom momentu u 2016. takav doseg je više nego nemoguć, a netko od Lukše Bratima, Petra Bilokapića, Hrvoja Milavića, Denisa Ramljaka, Luke Žure, Mate Kesića i Veljka Maretića će ovaj epitet ponijeti ove godine. Borba je izrazita, svi su „unutra“, svaka utakmica je bitna i svi igraju sa 120 posto.

Na odličnom turniru na Konjskom Mario Gašpar i, svih 6 i pol sati fenomenalni, Dujo Medija imali su 13:2 u prvom setu, do kad je Stipić bio nevidljiv. Ipak, fenomenalni (3 od 3) Slave Maretić i probuđeni Stipić okreću set na 16:14 i 6:2.

Sreća ili manjak znanja, kvalitete i forme?!

Na 6:2 Stipić pogađa bulina za 5 punata i eventualnih 11:2, ravno u mjesto gdje su ga momci željeli. Ipak, on u procesu pogađa jednu od balota na putu i završava ravno u „konjsko polje“ ispod terena. Maretić nastavlja stvarati šanse u odnosu na „skromnog“, u najmanju ruku, Gašpara, koje Stipić ne realizira u nizovima. Sinjani preokreću stvari. Borba je vođena i u drugom i trećem setu do samog kraja. Ipak, sinjani potpuno zasluženo stižu do pobjede. U trenutku (i nešto prije njega) pogađanja bulina, po govoru tijela sinjana utakmica je bila gotova. Sina i Slave nisu ni trepnuli ni na „takvog“ protivnika, ni na „spomenutog bulina“. Radi se o “robotima” modernog doba balotanja. “Robotima” kojima je u ovom meču bitno nedostajalo kvalitete i učinka unutar igre (Stipić). Svaka druga analiza nije objektivna, a utakmica je dokaz da je u balotama sreća jako limitiran pojam. Dujo Medija je odigrao na pucaču duplo više balota. U 6 i pol sati to ne može biti zanemarivo. Štoviše, potpuno zasluženo je nagrađeno pobjedom.

Comments are closed.