Ante Papak oduševio na Naklicama: STIPE PIVČEVIĆ NAJBOLJI IGRAČ DERBIJA 2.HBL-jug !

Kako se primjerno vodi boćarska liga ?! 1. ŽUPANIJSKA LIGA SDŽ
23 travnja, 2021
Šibenik slavio u Vodicama: DA LI JE NAKON DVA KOLA 1.HPL SVE POZNATO !
25 travnja, 2021

Ante Papak oduševio na Naklicama: STIPE PIVČEVIĆ NAJBOLJI IGRAČ DERBIJA 2.HBL-jug !

Ante Papak (BK Zlatan Otok)

Nevjerovatno zanimljiv derbi 2.HBL-jug na Naklicama su odigrali BK Naklice i BK Zlatan Otok Hvar. Gosti dohvatili 4:4 nakon prvih igara, nakon čega na scenu stupa Ante Papak.

Legendarni bivši Hrvatski reprezentativac oborio je rekord igrališta na Naklicama (novinari i redari su zbrojili 44 pogotka, dok su suci zbrojili 42 točna udarca) te tako goste doveo u prednost, koja je prije posljednje faze igara iznosila 6:10. Domaćinu je u tom trenutku trebalo 7 od 8 bodova. Da bi se trener Božo Vladušić oslonio na mlade snage Stipu Pivčevića i Daria Pirića. Oni su mu u sklopu dva pojedinca klasično donijeli tri od četiri boda tokom posljednje faze igara. Mate Pavešković i Duje Pirić su “prvoligaški” par, a sa trojkom BK Naklice na Naklicama će se jako teško netko naigrati, što je na kraju rezultiralo ukupnom 13:11 pobjedom domaćina. Trener Naklica je mnogo riskirao gurnuvši mlade snage u “vatru” na dva pojedinca. Ipak, statistika je na njegovoj strani, jer ne računajući Matu Paveškovića, iskusniji dio ekipe mu je donio svega 2 boda tokom čitavog derbija i to u sklopu upravo posljednje trojke, a utakmicu su iznijeli Duje Pirić, Dario Pirić, Pavešković i ponajbolji pojedinac derbija Stipe Pivčević.

Za iznenađenje kola se pobrinuo BK Crvene kuće, slavljem na Stivanu 10:14. Gosti su 4:4 nakon prve faze igara konkretizirali sa sve četiri pobjede na gumama te 4:12 pretvorili u zasluženu pobjedu.

Župa Dubrovačka je nastavila sa dobrim igrama savladavši BK Povljana na krilima Ivana Gujinovića (8 bodova) i Tonća Bulata (6 bodova) te tako došla do pozicije broj 2 na tablici. Vir je rutinski savladao BK Slaven Gruda.

Stipe Pivčević (lijevo) i Duje Pirić (desno)

Comments are closed.