Kako se primjerno vodi boćarska liga ?! 1. ŽUPANIJSKA LIGA SDŽ

Novi stari rivali: PK ŠIBENIK I LEGENDARNI IVAN LAMBAŠA PREUZELI VODSTVO !
21 travnja, 2021
Ante Papak oduševio na Naklicama: STIPE PIVČEVIĆ NAJBOLJI IGRAČ DERBIJA 2.HBL-jug !
25 travnja, 2021

Kako se primjerno vodi boćarska liga ?! 1. ŽUPANIJSKA LIGA SDŽ

Sad već davne 2018. godine neki klubovi prve županijske boćarske lige su igrali 9 domaćih utakmica za redom, jednako kao i 9 gostujućih utakmica za redom. Utakmice su se odgađale bez znanja povjerenika lige.

Ipak od 2018. godine je uvedeno nekoliko jednostavnih pravila koje su klubovi sudionici prihvatili. To je bio pokazatelj da su ti klubovi potpuno ozbiljni boćarski klubovi te su kao takvi spremni parirati i klubovima HB liga.

Uvedena pravila su:

Utakmicu je moguće igrati NAKON KALEDAROM PREDVIĐENOG TERMINA ONDA KADA ZA TO POSTOJI SUGLASNOST SVIH KLUBOVA.

Klubovi su ti koji traže odgodu utakmice, a POVJERENIK JE TAJ KOJI JEDINI MOŽE DONIJETI ODLUKU O ODGODI.

Za slučaj kada povjerenik donese odluku o odgodi utakmice nakon kalendarom predviđenog termina, klubovi se imaju mogućnost DOGOVORITI O TERMINU ODIGRAVANJA UTAKMICE KOJI MORA BITI DO PRVE IDUĆE SLOBODNE SUBOTE. AKO NE DOĐE DO DOGOVORA KLUBOVA ONDA JE TA PRVA IDUĆA SUBOTA TERMIN KOJEG ODREĐUJE POVJERENIK PO AUTOMATIZMU.

ZAMJENA DOMAĆINSTVA JE MOGUĆA JE JEDINO UZ SUGLASNOST SVIH KLUBOVA.

U slučaju odigravanja utakmice prije kalendarom predviđenog termina dovoljan je dogovor DVAJU KLUBOVA SUDIONIKA UTAKMICE, a konačnu odluku u tom slučaju donosi povjerenik lige.

Povjerenik lige je onaj koji u svim solucijama o odgodi obavještava suce utakmice.

Covid pravila:

Klubovi mogu tražiti odgodu utakmice u slučaju kada na dispoziciji imaju sedam ili manje igrača koji nisu zaraženi ili koji nemaju rješenje o određenoj samoizolaciji (za samoizolaciju je dovoljan potpis odgovorne osobe kluba).

U kontaktu sa povjerenikom prve županijske boćarske lige SDŽ doznali smo: “U vođenju lige nema baš nikakvih problema. Liga može biti primjerna i za sve ostale boćarske lige. U prilog mi ide to što se zaista radi o ozbiljnim klubovima i igračima koji su pravi sportaši”.

Comments are closed.