BISTON DOVEO JOŠ JEDNOG VELIKOG IGRAČA: Mario “Maro” Bajo stigao iz Komolca !

Pojednostavljenje postupka od strane IO-a BSŽSD ! SLANJE DOKUMENTACIJE E-MAILOM !
8 srpnja, 2021
Boćarski klub Otok izborio Superligu ! BK STIVAN SE PLASIRAO U 1.HBL – JUG !
11 srpnja, 2021

BISTON DOVEO JOŠ JEDNOG VELIKOG IGRAČA: Mario “Maro” Bajo stigao iz Komolca !

Mario “Maro” Bajo

Boćarski klub Biston je aktualni osvajač 1.HBL. Titula je to kojom je Matejas Jozipović prekinuo post dug 30 godina. O toj i svim ostalim muškim seniorskim titulama koje su trenutno u Dalmaciji je već sve rečeno, a da Biston ima jasnu namjeru braniti osvojeno, svima onima koji se makar malo razumiju u boćanje je već potpuno jasno.

Dugo su trajale rasprave o tome kako uopće pojačati tako jaku momčad. Ipak, Jozipović je uvjerio navijače Bistona i analitičare da je čak i to moguće. Kada osigurate usluge uvjerljivo najboljeg igrača Dubrovačko – neretvanske županije, po mnogim mišljenjima, kada vam je pojačanje Mario Bajo, onda je jasno koje su namjere kluba. Naravno da su talijani i francuzi u određenoj prednosti pred “Final 4” Kupa Europskih prvaka, ali Biston je sa Bajom sigurno u boljoj poziciji da parira najboljim svjetskim ekipama i Istri Poreč, kao glavnom konkurentu za naslov prvaka 1.HBL.

Scouting report:

Radi se o vanserijskom boćaru. Izvrsnom pucaču u paru te još boljem pojedincu. Obzirom na potpuno izrađene i dorađene sve tehnike i bližanja i pucanja, kada igra prvi u paru (a u Bistona bi to mogao biti slučaj), nije sklon oscilacijama. Maro Bajo = Visok učinak u igri.

U štafeti mu je od 24 izbačaja, vjerovatno najčešći rezultat 23. Iako, za to nije doveden. Bez obzira što se ne očekuje da će odigrati previše štafeta, mogli bi svakako gledati nikada lakšeg i spremnijeg Maru, obzirom da je u Bistona dobio priliku karijere.

Što se tiče nedostataka, osim pokoji kilogram viška, Maro muku muči sa ozljedom koljena, za koju se nadamo da će je prebroditi, jednako kako je to radio dok je bio član BK Komolac. Također, bez obzira što je vrhunski krugaš, nije neki ljubitelj Kruga. Iako se krug od iduće sezone ne igra, stav igrača prema krugu često sugerira da igrač ima nešto eksplozivniji izričaj u terenu. Maro jest nešto temperamentniji, ali ipak ima dovoljno iskustva da mu to nebi trebala biti prepreka u vremenu pred njim.

Ono što Maro Bajo ima, a gotovo nijedan igrač nema jest kvaliteta da mu prelazak na igru sa dvije boće u odnosu na četiri ili tri boće ne predstavlja nikakav problem. Gotovo da nema igrača koji je imun na smanjenu ferkvenciju izbačaja i produženje vremena pauze između dva izbačaja osim Baje. Biston je muku mučio sa trojkama (dok Matejas Joszipović nije prodrmao trojke na završnici 1.HBL) tokom čitave sezone. Vedran Crnčević, kao istinski znalac boćarske igre, je imao periode kada je tom trojkom jako dobro dirigirao. Ipak, kada “Crnom” dodate Baju na korektoru u trojci, to bi mogla bit nerješiva kombinacija za bilo kojeg protivnika, jer Bajo je na poziciji “2” u trojci zaista “neumoljiv”.

U svakom slučaju, radi se o igraču kojeg šira publika u srednjoj Dalmaciji ne poznaje toliko dobro. Stoga je prava šteta što navijači i dalje ne mogu prisustvovati na boćarskim utakmicama, jer doći u Bast i vidjeti, uz mnoge druge klasne igrače Bistona, ovog genijalca sa juga Maria “Maru” Baju je istinski praznik boćarske igre.

Comments are closed.