Boćarski klub Otok izborio Superligu ! BK STIVAN SE PLASIRAO U 1.HBL – JUG !

BISTON DOVEO JOŠ JEDNOG VELIKOG IGRAČA: Mario “Maro” Bajo stigao iz Komolca !
8 srpnja, 2021
Dvoznamenkasti broj juniora na Juniorskom boćarskom prvenstvu BSŽSD: MATIJA JAKIR NAJBOLJI !
12 srpnja, 2021

Boćarski klub Otok izborio Superligu ! BK STIVAN SE PLASIRAO U 1.HBL – JUG !

Boćarski klub Otok

8:18 su slavile Crvene kuće protiv Otoka u Zadru u okviru kvalifikacija za boćarsku Volo Superligu 2021/2022 prije nekoliko dana. Prednost se doimala prevelikom, ali otočani nisu gubili nadu u prolazak dalje.

Tijek utakmice BK Otok – BK Crvene kuće:

Prvu fazu igara je Otok dobio sa velikih 7:1, iako je na kraju junak dana Marinko Norac Kevo Pike, propustio pobjedu u krugu. Crvene kuće se vraćaju na način da Toni Veršić iskusnog Dinu Boticu savladava u brzinskom izbijanju te na taj način utakmicu vraćaju u egal. Norac Kevo se pogotkom u bulina sa 10:13 za 15:13 u preciznom izbijanju iskupio za propušteni bod u krugu. Na taj način se u posljednje igre ušlo sa 13:5 prednošću Otoka.

Otoku je trebalo 5 bodova za prolaz, a Crvenim kućama 4 boda, jer se vidjelo da Otok ima nešto bolju punat razliku i da će mu 18:8 biti dovoljno za prolaz u Superligu. 18:8 je upravo ono što je i bio konačan rezultat, a plasman u Superligu Otoku daje vjetar u leđa za neke još važnije boćarske projekte.

Boćarska dvorana u Otoku, kao ultimativna pobjeda kluba, postaje nužnost:

Otok je vrlo blizu igranja u svojoj boćarskoj dvorani u Otoku, koja se ovim fantastičnim rezultatom doima jako blizu realizacije. Također, Miroslav Jukić, igrač i član uprave BK Otok je najavio ponovno “oživljavanje” projekta mladi u boćanje, kao predsjednik boćarskog saveza SDŽ. Ta dva projekta u kombinaciji sa mogućom izgradnjom dvorana u Brelima i Omišu bi mogle dati još veću snagu ionako snažnom boćanju u SDŽ, koje je u naponu snage obzirom na uspjehe Bistona i mnogih drugih važnih projekata hrvatskog boćanja. U prijevodu, boćanje u SDŽ je na pragu brojke od 10 do 11 boćarskih zatvorenih dvorana i jasnog sustava natjecanja te planskog rada sa mladim uzrastima.

U posljednje četiri godine ukupno 30-ak ljudi je vuklo boćanje u SDŽ iz rupe bez dna, da bi stigli u poziciju da u okviru još četiri godine (koliko traje mandat, kako Mira Jukića, tako i Tonija Škrabića u Brelima i Petra Tijardovića na Naklicama) dovesti boćanje u SDŽ u rang nekih jako ozbiljnih saveza sa sjevera Hrvatske, ne samo rezultatski (jer SDŽ potpuno drži rezultatski primat ovog momenta) nego i infrastrukturno. Do prije par godina ova se priča činila kao znanstvena fantastika. Priča koja polako postaje realnost.

Sudionici Superlige 2021/2022:

Biston, Sokol Orbico, Metković, Otok, Istra Poreč, Vargon, Pula, Zrinjevac, Pazin, Marinići.

Dvorane u Splitsko – dalmatinskoj županiji:

Vis, Jelsa, Sutivan, Bast, Sinj, Varoš, Gripe, Imotski. (Nekoliko novih dvorana je u planu).

Ako ovome dodamo izgradnju dvorane u Primoštenu i Putnikovićima te petanka centra u Šibeniku, skoru doradu dvorane u Varošu i reprezentativno zdanje u Metkoviću koje “raste” iz godine u godinu, jasno je da je nekada potonulo dalmatinsko boćanje sada već potpuno oživjelo.

Stivan ostvario plasman u nikada jaču 1.HBL – jug:

Nekako u sjeni utakmice Otok – Crvene kuće se BK Stivan plasirao u 1.HBL – jug savladavši Torcidu Osojnik 16:8. U toj ligi će dogodine igrati: Stivan, Crvene Kuće, Komiža, Zlatan Otok, Župa Dubrovačka, Naklice, Primošten, Hajduk Rašica, Komolac i Imotski. Liga je, po mnogim mišljenjima, “nikada jača”, pa će biti iznimno zanimljivo pratiti njen tijek do samog kraja.

U svakom slučaju, čeka nas još jedno važno razdoblje boćanja u Dalmaciji u kojem će ta ista Dalmacija, isključivo svojom unutarnjom snagom i ubrzanim rastom (nikako potplitanjem sportskim rivalima iz ostalih županija) stići u poziciju preuzeti primat u Hrvatskom boćanju po velikoj većini mjerljivih parametara, među kojima i broj sudionika Superlige.

Comments are closed.