Bistonova mega momčad danas u Dubrovniku protiv H.Rašice i stalni radovi na dvorani u Bastu !

Četvrto izdanje po redu: KREĆE HRVATSKA JUNIORSKA BOĆARSKA LIGA !
12 studenoga, 2020
Nikola Bratim “1 od 1” ! JOSIP GLAVINOVIĆ IGRAČ TURNIRA UNATOČ PORAZU U FINALU !
14 studenoga, 2020

Bistonova mega momčad danas u Dubrovniku protiv H.Rašice i stalni radovi na dvorani u Bastu !

Boćarski savez županije Splitsko – dalmatinske predvođen Josipom Bulićem i predstavnici boćarskog kluba Biston (predsjednik Jozipović i trener Topić) su napravili detaljnu analizu prijenosa utakmice Biston – Metković. Također, režiser utakmice je dao svoja mišljenja o napravljenom, kao i o tome što se može bolje (iako su neki ljudi sa RTL-a i SP TV sugerirali da se radi o najboljem boćarskom prijenosu u svijetu, ikada). Uz sve navedeno usvojene su dosadašnje, neslužbene, sugestije HBS-a, a objektivna je mogućnost da Izvršni odbor da još neke ideje kako unaprijediti priču. Delegacija je, kako saznajemo, svaki dobar prijedlog jako voljna uvrstiti u neki, eventualno novi stream. Biston je momčad kakva se rijetko spaja, pa možemo očekivati nove inicijative na ovu temu s ciljem da publika ispred TV-a još koji put vidi naše ponajbolje igrače na djelu.

Za to vrijeme trener Bistona Ivo Topić priprema ekipu za prvo gostovanje, nakon dvije domaće pobjede. U Dubrovniku će ih čekati BK Hajduk Rašica, koji ima jako veliku širinu rostera. Hajduk Rašica je doma spreman pobijediti bilo koga pa i Bistona, iako će to biti jako teško. Podsjetimo, kada je Maro Bajo u prošlom kolu odlučio pokazati da je jedan od najboljih igrača južne hemisfere, ni taj jako širok i kvalitetan roster prvoligaša iz Rašice za to nije imao rješenja. Ipak, za očekivati je da će ekipa koju predvodi Marin Ćubela doći u šansu za pobjedu, u najmanju ruku.

U ostalim utakmicama 1.HBL – jug, Sokol Orbico će upisati prvu pobjedu protiv Primoštena, po svim prognozama. Otok dočekuje Komolca u Sinju u jednom od tradicionalnih derbija sa juga, a Metković će kao favorit dočekati Imotskog.

U utakmicama 1.HBL – sjever, Vargon – Funtana i Zrinjevac – Kukuljanovo bi trebale biti jednosmjerne utakmice u korist domaćina. Aktualni prvak Pula će doma jako ozbiljno testirati vrlo dobre Mariniće, dok će u derbiju kola Istra Poreč dočekati Pazina u ŠRC Veli Jože.

Pogled unaprijed u sedmo kolo i “must watch” dvoboj:

A mi svi skupa, nakon što sa zadovoljstvom ispratimo izvedbe Bistona i ostalih klubova 1.HBL, čekamo utakmicu u kojoj ni Bajo mlađi, a ni Ćubela mlađi neće ni u krug niti bilo gdje drugdje. Čekamo pojedinca klasično u otvoru utakmice u Dubrovniku, čekamo “Maro Bajo vs Marin Ćubela” u sklopu sedmog kola. Komolac sa Bajom ima opciju igranja četiri igre, a da bi to ostvario Maro će sam u terenu biti u pojedincu i preciznom izbijanju. Da, Maro može ići na prvi par i zadnjeg pojedinca, ali to u ovoj utakmici neće biti slučaj jer će se polušansa za Komolac otvoriti jedino ako Bajo dobije aktualnog svjetskog prvaka u prvom pojedincu. Sa druge strane Biston ima previše širine na ostalim stazama da bi izbjegavao bilo koga, pa i Maru Baju. Ovo je “must watch” utakmica i kada do nje dođe, javnosti ćemo ponuditi detaljnu analizu utakmice.

Osvajač zlata na Mediteranskim igrama u Preciznom izbijanju – Pero Ćubela

Comments are closed.