Bistonu prvi poraz na domaćem terenu: “SOKOL ORBICO” SLAVIO U RIJECI !

“KATUNI KREŠEVO 2022”: Nevjerovatni koeficijenti 12/6/3/1 i najava Mirka Delića !
25 veljače, 2022
Prekinuta dva niza: DENIS GALEŠIĆ MORAO PROPUSTITI UTAKMICU ZBOG JAKE BURE !
27 veljače, 2022

Bistonu prvi poraz na domaćem terenu: “SOKOL ORBICO” SLAVIO U RIJECI !

Igor Žuljević, Ivica Podrug i Luka Žure

Superliga nam je ove godine priuštila zaista veliku dozu neizvijesnosti i hrpu nepredviđenih rezultata. Ovo kolo kao da je prikaz godišnjih događanja “u malom”.

Najprije je Sokol Orbico stigao do pobjede sezone u Rijeci protiv Vargona od 11:15 i na taj način se iskupio za nekoliko nezgodonih domaćih poraza te tako osigurao sredinu tablice. Ako vratimo statistiku desetak godina unatrag, Sokol je većinu vremena proveo i završavao upravo tu, u sredini. Tako će vjerovatno biti i ovoga puta, a Vargona gurnuo u grčrvitu borbu za 8. mjesto, koje vodi u kvalifikacije za ostanak u lizi. Kažemo vjerovatno, jer Sokola čeka utamica zahtijevna protiv BK Marinići u Splitu, gdje je momčad iz Dugopolja nedvojbeno favorit.

Za iznenađenje sezone se pobrinuo Pazin, koji je Bistonu nanio prvi domaći poraz u dvije godine. Glavni razlog poraza je ozljeda Marina Miličevića, međutim razloga je više. Voditelj Bistona Matejas Jozipović je odlučio ispremješati satav, pa će igračima trebati više vremena za privikavanje na nove uloge.

Ako analizirate zapisnike sa utakmica Bistona od početka sezone, jasna je bila svrha dovođenja Mara Baje tokom prijelaznog roka. On se savršeno uklopio ka pucač u prvom paru, korektor ili pucač u drugoj trojci, kao i u jačanje konkurencije u preciznom izbijanju. Također, Marino Miličević u nijednoj ozbiljnoj utakmici nije igrao prve igre. Razlog tome je potpuna koncentracija na prvog brzinca na 6 pozicija, jer kada igrač odradi kvalitetniju pripremu utrke i sam ishod je često mnogo bolji rezultat. Više je nego očito da je Biston pod vodstvom Ive Topića otvorio većinu karata na stol. Međutim kada Vam tri pojedinca igraju Pero i Marin Ćubela te Marino Miličević, kada Vam igrač kakav je Ante Grančić valja u dva para i kada Vam Vedran Crnčević dirigira sa trojkama od kojih je u jednoj Maro Bajo (uz Ivana Galića i/ili Mira Mihaljevića), tada vjerovatno možete raširiti karte po stolu i igrati otvoreno, jer su sve one najsnažnije karte u vašim rukama. Onog trenutka kada je Topiću postalo jasno koliko točno Grančić može ponuditi ekipi u kojoj nije za dvije klase najbolji igrač, u tom trenutku je Biston postao nepobjediv. U takvoj jednoj igri je Bistonu 14 bodova gotovo nemoguće uzeti.

Također, postoji varijanta u kojoj je voditelj Matejas Jozipović želio prodrmati svoju momčad prije završnice lige, kako se igrači ne bi uljuljali u pobjede i svoje standardne uloge. Matejasu je to naprosto svojstveno. Na taj će način će on igrače zadržati stalno “pripravnosti” te spremnima na sve u svakom trenutku. U toj varijanti, Biston će u Poreč doći spremniji nego što bi došao pod vodstvom bivšeg trenera. U svakom slučaju, utakmice i zapisnici Bistona će se od ovog kola pratiti sa sve većim zanimanjem. Ono što je sigurno, u nijednoj varijanti Biston nema puno toga za izgubiti, jer su ciljevi projekta već ispunjeni. Biston može izići samo kao još veći pobjednik nego je to danas.

Comments are closed.