BK „Sokol Orbico“ pri kraju opsežnih prirema: IVAN DODOJA POGODIO 40 U BRZINCU !

Finale Otaka u petak: IGRAČ NADMETANJA FOLK DOLIĆ NANIZAO SVE VELIKANE !
16 listopada, 2019
“OTOK” PAROVI (2+1): Luka Žure i Petar Bilokapić uvjerljivo najbolji !
21 listopada, 2019

BK „Sokol Orbico“ pri kraju opsežnih prirema: IVAN DODOJA POGODIO 40 U BRZINCU !

Ivan Dodoja

Boćarski klub „Sokol Orbico” je već pola desetljeća rezultatski najuspješniji klub Dalmacije. Stabilna uprava koja je ostvarila dugogodišnju konstantu razvoja malo po malo je „Sokol Orbico“ dovela do drugog mjesta u Hrvatskoj u sezoni 2017/2018. Dakle, doslovno na prag osvajanja prvaka Hrvatske. Klub je te sezone u Dalmaciju doveo boćarski “Kup europskih prvaka” nakon više od dva desetljeća. Tamo je izgubio od kasnijih prvaka Europe i natjecanje okončao kao peta ekipa starog kontinenta. Prošle sezone se očekivao dodatni iskorak. Nijansu jači igrački kadar proizveo je četvrto mjesto na kraju sezone. Čelni ljudi kluba su analizom rezultata stigli do zanimljivih zaključaka, a nakon toga i odluka.

Potezi uprave u smjeru jačanja temelja zdravog kluba i sustava treninga:

Nakon sezone, jedan od nositelja igre Ivan Jurić je napustio klub pa se očekivala borba za opstanak u lizi od strane dijela analitičara. Nije pomogla niti teška ozljeda standardnog prvotimca Jurice Milatića. Ipak, uprava kluba prvog dana prijelaznog roka osigurava usluge iskusnog Ivana Dodoje, koji nema snagu i moć Ivana Jurića, ali je vrlo ozbiljan igrač koji može jako puno. Nakon toga su vrlo agilni Goran Balić, Ivica Podrug i suradnici krenuli u potragu za trenerom, kako bi ekipa počela što ranije pripreme za sezonu. Vrlo brzo su došli do dogovora sa izbornikom reprezentacije Sinišom Stipićem, kao naisturenijem kadru dalmatinskog boćanja, obzirom da je involviran u projekte na nivou reprezentacije, ali i svijetske boćarske federacije. U suradnji sa trenerima i reprezentativcima poput Marina Ćubele, Stipić je izradio plan i program, kojeg su se Ivan Čorić kao prvi trkač ekipe i Ivan Dodoja slijepo držali i tako već dva i pol mjeseca.

Boćarski Jamie Vardy, Ivan Dodoja ostvario rezultat karijere:

Nakon opsežnih priprema uslijedile su prijateljske utakmice. BK „Sokol Orbico“ – BK „Otok“ na Gripama. Velik broj gledatelja, čak velika očekivanja, jer je najednom Čorić narastao 30 posto u odnosu na prošlu sezonu, a Dodoja podigao broj izbačaja za ukupno 4 boće, tokom pripremnog perioda. Toliki je „hype“ nastao oko ovog giganta dalmatinskog boćanja da su analitičari već izmijenili prognoze i ekipa koja je bila u rangu „6 do 9“ u prvenstvu je stigla do statusa „4 do 7“, ako predviđamo konačni plasman nakon lige. „4 do 7“ znači i mogući plasman u playoff, koji nitko od boćara i trenera prije dva mjeseca nije uzimao kao ozbiljnu opciju.

Ako „Sokol Orbico“ dograbi playoff i ako se isti odigra u Dalmaciji titula je mogućnost. Mogućnost može biti manja ili veća ovog trena, ali uprava „Sokola“ zna što radi, vodstvo ekipe ima jasan i detaljno razrađen plan i program, igrači neumorno treniraju. Ovim tempom i načinom vođenja, klub je stigao na prag da preuzme primat „Volo“ boćanja u Hrvatskoj.

Taj neumorni trening je Ivana Dodoju doveo do okršaja sa Dinkom Boticom. Generacije boćara gledaju genijalca iz Otoka kako pobjeđuje za jedan ili dva punta svoje protivnike. Ali, to je bio Dodojin dan i 40 nestvarnih pogodaka za pobjedu! 40 pogodaka za igrača koji je iz treće lige stigao ravno „u vatru“. Došao je u prvu ligu i već u prvoj utakmici oborio rekord karijere. Njegov rezultat je dao podstreh i ostalim reprezentativcima Sokola, Anti Grančiću, Duji Piriću i Luki Žuri. Boćarski Jamie Vardy iz Dugopolja je skinuo magičnu 40-ku i tako postao najljepša boćarska priča Dalmacije. Ponovilo se !

Ivan Dodoja i Siniša Stipić

Comments are closed.