Boćarski klub Pržina vodeća: HRVOJE DOTUR KUCA NA VRATA ELITE !

PROLOG 2020: Vinko Herceg ponovno na vrhu !
25 kolovoza, 2020
Zlatarni Reić prvo mjesto: MIŠEL RAKUŠIĆ ZADOVOLJAN IGROM SVOJIH IGRAČA
26 kolovoza, 2020

Boćarski klub Pržina vodeća: HRVOJE DOTUR KUCA NA VRATA ELITE !

Prva Hrvatska raffa liga u svom drugom izdanju je, malo je reći, zanimljiva. Čeka nas prava poslastica do kraja. Čekaju nas toliko važne i teške bitke da će napetost narasti na najveće visine, koju će vrlo vjerovatno rijetki i oni psihološki najsnažniji uspjeti izdržati.

Naime, prošlogodišnje finale je ponudilo takav pristisak, kojeg je u otvoru utakmice finala izdržao samo Marin Ribičić, da bi se Mate Pavešković brzo sabrao i usmjerio finale, koje je igrač koji je osvojio prvu Volo titulu (Nada 1990) Damir Pirić na kraju presudio.

Komisija za razvoj raffe i važnost povijesnog trenutka:

Ove godine je komisija razvoj za raffe na čelu sa Zornom Nasićem gurnula igru još jedan korak naprijed. To su u ovoj fazi naizgled mali koraci. Ali i spomenuta titula Nade je tada djelovala manje važna i generalno drugačije. Do danas je jedina i povijesna Volo titula u Dalmaciji, koju mnoge snažne ekipe nisu uspjele dosegnuti. Ništa lakše neće biti ekipama i ove godine, a utakmice raffe danas će za 15-ak godina moguće biti one za antologiju. Akteri su toga svjesni. Stoga je na istima i toliki pritisak.

Uzlet Pržine, Hrvoja Dotura:

Osim mlade ekipe Tugara i jednako mlade reprezentativke Ane Juginović nitko se od glavnih aktera nije preforsirao sa treninzima, što znači da svi glavni igrači formu tempiraju za finalni turnir. Sigurno će tako biti sa Gorčinom i Naklicama, ali i sa Pržinom, koja je pravo osvježenje sezone. Pržinu predvodi iznimno kvalitetni i tehnički potkovani Hrvoje Dotur. Igrač je to koji je izdržao više manje (neke remizirao) sve pojedinačne izazove da bi u derbiju sa Naklicama stigao pobjediti i najboljeg raffa igrača lige Matu Paveškovića. Iako je izgubio oba para u derbiju pokazao je da može. Može li Dotur doći eventualno (ne zna se gdje će finalni turnir biti odigran) u Žrnovnicu na završnicu i pokazati: „Dečki evo me i tu sam da vas pobijedim“ je jedno drugo pitanje. Kako god bilo, za to će imati priliku. Na ruku bi mu moglo ići to što je Pržina izbila na vrh tablice. Ako se tamo zadrži, to će značiti da će Naklice i Gorčina igrati polufinale lige međusobno, a to bi Pržini bio ogroman vjetar u leđa. Stoga, stvari su više manje jasne, ako Dotur nađe mirnoću i stabilnost, što mu je zasada jedina vidna ozbiljna manjkavost, Pržina će biti potpuno konkurentna Naklicama i Gorčini ili će solidan regularni dio sezone ostati njihov konačan domet. Zasada, a nakon pobjede na gostovanju u Zadru, Pržina vodi i dati će sve što može da se tamo zadrži. U to nema sumnje.

Na što je još važno pripaziti ususret završnici:

Četvrta ekipa koja bi trebala ugledati završnicu je ekipa Solin, koja bi u Turjacima (gostujući teren) mogla biti prolaznik, ali u Žrnovnici (domaći teren) bi mogla biti prava „mina“. Njima je Kalaš domaći teren, pa možemo reći da je zasada konačan ishod lige potpuno otvoren, a za samu titulu konkurira četiri potpuno ozbiljna pretendenta.

Comments are closed.