„Brazilac“ iz Sinja: ČAROBNJAK PO IMENU MARINKO NORAC KEVO PIKE

Matinih „pet minuta“: U RADOŠIĆU VUKAN, NA PANJU PRINKO VUDARG I “BALOTA”
27 listopada, 2017
Velike fešte u Glavicama i Brnazama: ANTE POLJAK I ŽELJKO CVRLJE CILJAJU TRON
28 listopada, 2017

„Brazilac“ iz Sinja: ČAROBNJAK PO IMENU MARINKO NORAC KEVO PIKE

Pike 1

Jedan od najkarizmatičnijih Sinjskih boćara i balotaša uopće, jedan jedini i neponovljivi Marinko Norac Kevo Pike zabavljao je brojnu publiku predvođenu sinjskim pjesnikom Božom Prcelom od ranog sinjskog popodneva. Igrač brazilskog imena, ali „bome“ i brazilskog umijeća balotanja ponudio je nešto od bogatog balotaškog repertoara za velike bodove BK „Otok“ u jako dobro uređenom novom sinjskom boćarskom zdanju.

Naime, prilikom preciznog izbijanja u kojem je Pike pogodio četiri boće u prethodnom kolu, Norac Kevo je osjetio neku čudnu „zračnost“ i energiju te protiv iznimno i jako renomiranog protivnika stigao napraviti 27 bodova na oduševljenje gromoglasne publike, koja je bila sa Pikeom u meču doslovno od prve balote. „Krug“ nakon preciznog izbijanja je za ovog genijalca bio samo formalnost, a publika u Sinju je imala priliku vidjeti nekoliko vrhunskih dubrovačkih boćara od kojih nedvojbeno primat nosi zaista fantastični Mario Bajo. Ipak Bajinih šest bodova bilo je nedovoljno za pobjedu gostiju, a Pike i njegovi momci slavili su veliku pobjedu do dugo u noć.

Sada nas sve skupa čeka povijesno prvo kolo hrvatske juniorske boćarske lige, koje je na rasporedu sutra. Stoga će 29.10.2017 zauvijek zlatnim slovima biti upisan u povijest hrvatskog boćanja.

Comments are closed.