Breaking news: VELIKAN SE VRAĆA?! ŠVABO I TONĆI JURČIĆ ĆIMPA ZAJEDNO U STOBREČU?!

UTAKMICA DOSTOJNA FINALA: Stobreč Neni Juričiću i Petru Bilokapiću u ljepotici
13 siječnja, 2019
Umorni nakon finala: JOZO TERZIĆ I FRANE BARABAN GLATKO NADIGRALI FAVORITE
15 siječnja, 2019

Breaking news: VELIKAN SE VRAĆA?! ŠVABO I TONĆI JURČIĆ ĆIMPA ZAJEDNO U STOBREČU?!

dav

Zdravko Katušić Švabo i Tonći Jurčić Ćimpa

Senzacija na pomolu. Na marginama odličnog finala Stobreča su se događale neke zaista nevjerovatne stvari. Naime Zdravko Katušić Švabo, koji je sam jedan od tri do pet najkarizmatičnijih balotaša svih vremena je najavio da će učiniti sve da zaigra turnir u Stobreču, parovi (2+1), sa jednim od dva najveća, ako ne i najvećim igračem svih vremena. Ćimpa je odgovorio: “Ako zaigram, onda samo sa Švabom”.

Naime, Tonći Jurčić Ćimpa je genijalac koji razmišljao 20 godina ispred svog vremena, a tako je i igrao. Neprikosnoveni je to genijalac koji je blistao kao korektor u trojci dirigiravši igrom svojih ekipa, a polivalentni je igrač u paru koji je mogao nadmetanja osvajati bilo kada i sa bilo kim. Nema toga što Ćimpa nije znao o balotama. Nikada u narodu neće prestati prestati debata dali je Ćimpa najveći ili drugi najveći igrač svih vremena.

Ćimpa se umirovio prije 15-ak godina kada je bio na vrhuncu, ali jako svjestan da godine uzimaju svoje, a onda ga je Nediljko Bratim Dundo, inače veliki prijatelj, nagovorio da par godina nakon umirovljenja odigraju nadmetanje u Prapatnici. Među vrhunskim ekipama Dundo i Ćimpa su Prapatnicu osvojili i evo nas danas preko desetljeća od posljednje bačene Ćimpine balote.

Peče se Vol, snima se ždrijeb, svi žele biti dio povijesti, stiže TV:

Ukoliko Švabo uspije dogovoriti odigravanje nadmetanja sa Ćimpom, u Stobreču bi se moglo dogoditi sljedeće: Igrači sa svih krajeva će pohrliti sudjelovati na turniru. Ždrijeb će biti javan i sniman. Biti će iznimno snažno medijski pokrivan jer će svi željeti biti dio povijesti, svi će željeti igrati protiv ovog velikana, makar izgubili. Utakmica će biti igrana ili u subotu ili nedjelju kako bi publika sa svih strana mogla pristići na ovaj, za balote povijesni događaj. Na dan utakmice Vlado Sabljić je najavio da će peći vola. Još neki ostali ljubitelji igre su se ponudili da se u projekt uključe kao pokrovitelji prijenosa uživo i to je praktički gotova stvar. Ako Ćimpa zaigra, u Stobreču neće biti ni jedno jedino slobodno mjesto, a navijača bi moglo biti po stupovima, na krovu i po svim kutovima dvorane kao u zlatno doba balotanja.

Utakmicu će navodno pratiti tri stručna komentatora, a imena kojima će biti ponuđeno da tu zadaću izvrše su Marin Ribičić, Ivan Palaversa i Siniša Stipić. Direktan prijenos će navijači diljem svijeta moći pratiti na portalu dalmacijabalote.com. Još neki legendarni igrači bi trebali biti dio bogatog programa ovog za povijest igre važnog događaja, a o daljnjim planovima organizatora ćemo javnost izvijestiti podrobnije onda kada i ako Ćimpa odluči zaigrati.

Sada je na potezu legendarni Švabo, a mi čekamo…

Comments are closed.