DANAS POLUFINALE STOBREČA: Sabljić i Ribičić na Paveškovića i Palaversu

Memorijal “Zvonko Rančić”: ŽDRIJEB BOŽIĆNOG BOĆARSKOG TURNIRA
14 prosinca, 2018
BAST 2019: Nakon Turjaka stiže nam drugi “GRAND SLAM” turnir u sezoni
18 prosinca, 2018

DANAS POLUFINALE STOBREČA: Sabljić i Ribičić na Paveškovića i Palaversu

Medijska prašina koju je podigao Viktor Sabljić i potres u balotaškom miljeu je nezapamćen. Viktor je potukao većinu rekorda za jednog balotaša kada je medijska popularnost u pitanju, a sada je red na da počme rušiti rekorde u igralištu. To neće biti lako i nitko to od njega ne očekuje u ovoliko ranoj fazi trenažnog procesa.

Stoga, u današnjoj utakmici Viktor i njegov suigrač Marin Ribičić nisu favoriti, ali nisu nimalo bezopasni. Mate Pavešković i Ivan Iko Palaversa će imati pune ruke posla, a po izdvojenom mišljenju utakmica je 40:60 za par Pavešković, Palaversa.

Publika i analitičari balotanja na staro-dalmatinski način mogu očekivati da će Ribičić prebaciti težište utakmice na sebe. To znači da će tražiti mnogo „cikanih“ balota što će za rezultat imati mnogo igre u gumi, te tako tražiti manjkavosti u igri protivnika, kojih u gumi ima. Teško je očekivati da će Ribičić širiti balote i odlučiti se za jednu drugu strategiju igre, što njemu zna biti svojstveno. Također, Marin Ribičić bi mogao tražiti „balotu više“ u određenim situacijama, pokušajima naslona i spajanja balota. Ta igra zna biti mač sa dvije oštrice u kojoj je oštrija ona uperena prema samom sebi. Ipak, Marin Ribičić zna svako zrno terena u Stobreču i ta balota više je šansa koju će on danas jako testirati. Jedva čekamo meč.

Comments are closed.