Derbi u Dubrovniku: HAJDUK RAŠICA – KOMOLAC 13:11 U DRAMI !

TURJACI PAROVI (2+1): Kreću četvrtfinala u 104 Dalmatinca !
3 veljače, 2020
Raffa prijelazni rok: SOLIN SE POJAČAO JUROM BARTULIĆEM I TOMOM JERKOVIĆEM
5 veljače, 2020

Derbi u Dubrovniku: HAJDUK RAŠICA – KOMOLAC 13:11 U DRAMI !

Branko Ćubela

Istinski boćarski spektakl imala je priliku gledati publika u Dubrovniku u sklopu derbija 2.HBL jug između BK Hajduka Rašica i BK Komolac. Kao što se i očekivalo Maro Bajo je goropadno otvorio meč u krugu slavljem nad Mirom Petkovićem, što je bilo svojevrsno iznenađenje gostujućeg stratega Vlaha Monkovića. Najbolji igrač na najboljeg igrača i pogodak. Prednost Komolca je anulirao uvijek konstantno kvalitetni Damir Ilić, da bi utakmica ugledala otvor 4:4 nakon prvih igara.

Na gumama prava sportska bitka. Josip Glavinić u brzincu gura Hajduk Rašicu u vodstvo, najbolji igrač lige Maro Bajo vraća Komolac na 6:6 u preciznom izbijanju (23:31 !!!). Ipak, Kako se Rašičanima ukaže Bajo, tako se Komolcu ukaže Ilić za 8:6 ukupni rezultat utakmice nakon preciznog valjanja. Tada i Bajo pokaziva da je samo čovjek (42:44) porazom u štafeti za 10:6 prednost BK Hajduk Rašica.

Monković vadi još jednog “jockera” iz rukava i hrabro ide sa Bajom u par, traži Petkovića i Ilića, što konkretizira Ante Farčić u pojedincu klasično za 10:10. Međutim, domaći starateg to predosjeća i ide sa Ilićem u trojku. Ići u trojku na odličnog Srećka Baju nije idealna solucija, ali je idealnija od solucije u kojoj sa Ilićem ide na mlađeg Baju i pogađa. Trojka Komolca, Pero Nadramija, Niko Sukno i stariji Bajo je ona sa kojom će se malo ekipa naigrati. Ipak, Josip Glavinić, Pero Miljević (odličan i u štafeti sa Dariom Šerovićem) i igrač utakmice Damir Ilić slave 11:4, što u kombinaciji sa bodom igrača za važne utakmice Branka Ćubele u drugom pojedincu, koji nadoknadio čak devet punata minusa, daje Hajduku 13:11 tijesnu pobjedu.

Comments are closed.