Derbi za prvaka: HAJDUK RAŠICA – KOMOLAC U SKLOPU 2.HBL-JUG

TRADICIJA BALOTANJA U DALMACIJI: Način biranja suigrača – “Na bulina”
29 siječnja, 2020
KARAKAŠICA 2020: Ždrijeb četvrtfinala nadmetanja parova (2+1)
3 veljače, 2020

Derbi za prvaka: HAJDUK RAŠICA – KOMOLAC U SKLOPU 2.HBL-JUG

Maro Bajo

Utakmica godine nas sutra čeka u Dubrovniku u dvorani Srebreno u nedjelju u 15:00 sati. Zaista istinski derbi i poslastica za svakog pravog ljubitelja boćanja.

Sa jedne strane simbol druge lige BK Komolac (19 bodova; 2.mjesto na tablici) koji je u tom rangu natjecanja starosjedioc. Druga liga bez Komolca je gotovo pa nezamisliva. S druge strane BK Hajduk Rašica (20 bodova; 1.mjesto na tablici), klub jake energije i ambicije koji je tek u ovaj rang natjecanja stigao, a već ima prvoligaške planove.

Maro Bajo protiv Branka Ćubele:

Komolac predvode „uvijek na nivou“ otac i sin, Maro Bajo i Srećko Bajo te odlični Dario Šerović, Andro Miljević i Ante Farčić, dok su glavne karike Hajduka super popularni Branko Ćubela, superkvalitetni Miro Petković, Josip Glavinić, Damir Ilić i Perica Miljević.

Što bi moglo presuditi utakmicu:

Raritet u boćanju je da utakmicu zasigurno neće presuditi igralište koje i domaćini (Hajduk Rašica) i gosti (Komolac) imaju u malom prstu, jer je Komolac do ove godine svoje domaće utakmice igrao upravo u Srebrenom, dok se nije „preselio“ na Pelješac. Ono što bi moglo odlučiti derbi je inspiracija jednog od dva genijalca, svakog na svoj način, legendarnog Mare Baje ili osebujnog Branka Ćubele. Ova dva igrača su sposobni pobijediti svakoga u svakoj utakmici ako imaju svoj dan, a najveći dobitnik će biti publika u Dubrovniku.

U prvoj utakmici na Pelješcu rezultat je bio 12:12, što je odmah u sklopu prvog kola bio pokazatelj da se radi o podjednakim takmacima.

Branko Ćubela

Comments are closed.