Dicmo Želji i Tigru ! MIJO BUDIŠA NAJBOLJI POJEDINAC U SITNOM !

BK Brela osvajači boćarskog kupa SDŽ !
26 svibnja, 2022
HRVATSKO DRUŠTVO VELEBIT IZ ŠVEDSKE: Oršulić i Čogelja najbolji!
30 svibnja, 2022

Dicmo Želji i Tigru ! MIJO BUDIŠA NAJBOLJI POJEDINAC U SITNOM !

Želja, Tigar i kraljevi bakelita sa juga i iz Hercegovine

Završeno je Dicmo 2021., koje je zbog nepredviđenih okolnosti odgođeno za 2022. Tamo su najbolji bili momci sa juga. Naime, Želja Vladimir i Nino Čović Tigar glase za dva od pet ponajboljih igrača bakelita južno od Dubaca. U Dicmu su momci osvojili turnir, tako da su pojačani balotašima iz Hercegovine koje predvodi Vinko Herceg.

Iako je trebalo 10 godina da ekipe sa juga uđu u konkurenciju balotašima iz srednje Dalmacije (Dicmo je drugi jaki turnir koji momci sa juga osvajaju), možemo kazati da su Želja, Tigar, Primorac, Stanković igrači koji danas mogu šparirati i osvajati u konkurenciji najboljih desetak igrača bakelita iz okolice Splita.

U isto vrijeme u Sitnom je završen pojedinac u bakelitu. Tamo je Mijo Budiša u neizvijesnom meču savladao 16:14 12:16 16. Radi se također o nastavku meča iz prošle sezone, a ono što vrijedi za Metkovce, Pločane, Vrgorčane, još uvijek ne možemo kazati za Šibenčane, Zadrane i Dubrovčane. Još će koja godina trebati da se tamo pojavi neki njihov Tigar, koji će parirati Hrvoju, Mati, Luki, Duji, Petru, Marinu i Ivanu Žuljeviću.

Mijo Budiša i Zdene

Comments are closed.