Diljem Dalmacije: BAST I DEJAN RAVLIĆ – DEJO

Izdvojeno mišljenje: POLUFINALE STOBREČA – PROGNOZA
22 ožujka, 2016
TRENINZI ZA ZAVRŠNICU STOBREČA U PUNOM JEKU
25 ožujka, 2016

Diljem Dalmacije: BAST I DEJAN RAVLIĆ – DEJO

Fotografija0218Bast. Sinoć je na igralištima pod Biokovom bilo u najmanju ruku dramatično. Pucači od kojih se ledi krv u žilama zaštitnu ogradu testirali su desetak puta, a publika na više od tri metra visokom balkonu tražila je zaklon od „projektila“ na oba terena.

Filip Jerčić, Marko Kovačević i Marin Ribičić jedini su od favorita rutinski odradili svoj dio posla. Ivan Šušak, Dine Botica i Ivan Šošić – Rico propustili su 11:1 u prvom setu protiv ekipe predvođene u balotaškom svijetu diljem regije poznatim i borbenim dvojcem Bili i Anić. Dinko je do tada pogodio doslovno sve, trojac čak nije previše ni popustio u igri, ali fajteri iz Slivna okončaki su prvi set u svoju korist. Rico i njegovi dečki ipak su stvari okrenuli natrag u svoju korist i slavili. Isto su nakon izgubljenog prvog seta učinili Vladušić, Glavinović i Stipić koji su nakon dugo vremena imali lošiji dan, a Josip Glavinović – Perika bio je najbolja karika ekipe i konstanta tokom svih pet sati utakmice, te doveo ekipu do uvjerljivih 16:1 u trećem setu.

Ono što je publika sinoć mogla vidjeti je upornost odličnog domaćeg igraća Dejana Ravlića – Deje. Dejo je najprije igrao na igralištu na kojem se turnir igra samo u iznimnim slučajevima kaku mu baš ništa nebi promaklo. Nakon što je turnir završio ušao je u jedan od terena na kojima se igraju „službene“ utakmice i ispitivao pozicije po tko zna koji put. Naime, srdačnom Deji na ovogodišnjim turnirima u Bastu baš ne ide. Njegova ekipa propustila je u prvom turniru Basta, trojkama, ono što se u balotama propustiti ne može i 15:3 u posljednjem setu (nakon 14:2 u prvom setu kojeg su također izgubili). Trojka jest ekipna disciplina, ali Dejo je za sve to najmanje kriv. Dominirao je, ne samo tom polufinalnom utakmicom, nego cijelim turnirom. Za njega je slijedila neprospavana noć i ono što je svaki istinski ljubitelj ovog starog dalmatinskog sporta doživio, šok i nevjerica nakon poraza iz najgorih snova svakog balotaša. Ono što je Neven Jelić – Jela radio u turniru parova, Dejo je to radio na prvom ovogodišnjem turniru trojci. Na turniru parova njegova ekipa susrela se sa još jednim od favorita u turniru na čelu sa Marijanom Boticom i Antom Tonćem Čizmićem u derbiju tada prvog kola, dobila prvi set i ostala prekratka. Sad Dejo u kombinaciji sa Ivanom Delićem – Lolom i popularnim „Skikalom“ traži iskupljenje na posljednjem ovogodišnjem turniru i titulu, što neće biti nimalo lako.

Comments are closed.