Diljem Dalmacije: ČAVLINA NEMOĆAN U JESENICAMA. „PRIJELAZNI ROK“ I „TRANSFERI“

Ponos Dicma: ŠIMUN BILANDŽIĆ ĆIBO I ANTE BILANDŽIĆ
22 travnja, 2016
Paško Gotovac i pjesma: “STRIC BUĐA“ U ČAST LEGENDARNOG IVANA KAPITANOVIĆA BUĐE
23 travnja, 2016

Diljem Dalmacije: ČAVLINA NEMOĆAN U JESENICAMA. „PRIJELAZNI ROK“ I „TRANSFERI“

čavlina

Po riječima gospodina Romea Tomaša Jesenice su danas svjedočile pravoj utakmici u kojoj je autsajder došao blizu iznenađenja i na kraju ostao za malo prekratak.

Mlada nada Marko Čavlina otpucao je preko 80 posto balota, što ekipi nije bilo dovoljno za prolaz. Protivnik je bio predobar, a Denis Ramljak inače ponajbolji igrač utakmice nastavlja pokazivati izvrsnu formu. To je idealna uvertira u nedjeljno finale Basta i dodatno upozorenje za Vrgorčane.

Bez obzira na ishod, važno je pohvaliti trud svakog mladog igrača. Osim Čavline danas je Dalmacija imala priliku vidjeti i perspektivnog Ivana Žuljevića na drugoj lokaciji i to u društvu Veljka Maretića i Željka Juričića. Dva golobrada mladića biti će ambasadori balota u budućnosti, a balotaško „trnje“ je ono što naprosto moraju proći. Sve navedeno je dio njihovog igračkog sazrijevanja.

Nada je da će se još mladih momaka u Dalmaciji uključiti u balotaška nadmetanja na ovom, najvišem, nivou.

Večer velikih dogovora:

S obzirom da se glavni dio sezone približava, a u balotama ugovora igrač – ekipa nema, čeka nas burnih dvadesetak dana prije početka najprestižnijih nadmetanja. Neke lokacije su doživjele određene promjene u pravilima poput one u Rogoznici. Također, jedan dio igrača povećeo je broj turnira na kojima sudjeluje zbog nikad zanimljivije utrke za kralja bakelita 2016. Balotanje se igra sve više i bolje, a najveći napredak vidljiv je u Makarskoj i široj okolici gdje je za balotanjem nastala prava pomama. U skladu sa svim navedenim balotaške zvijezde jako pomno planiraju sastave za ljeto koje je pred nama. Večeras je bilo nekoliko jako bitnih dogovora između igrača, koje ćemo objaviti u danima pred nama, ukoliko se pokažu kao konačni i točni.

Kako balotaši gledaju na dogovore igrača i koja je draž samih dogovora:

Ne postoji balotaš koji nije sujetan i kojemu je u stopostotnoj mjeri drago kadu mu suigrača netko od ostalih igrača pozove na poneki turnir. Naravno, većina igrača to gospodski prihvaća, jer balotaši i jesu gospoda. Ipak, tu se javlja prostor za pojačavanje svojih šansi, slabljenje protivnika i ono najvažnije preuzimanje primata i dominacije po onoj staroj: „Zavadi pa vladaj“. Sami balotaši su prilično šaljiva populacija, zato „skandal“ u tuđoj ekipi nekad vrijedi dvostruko više od pobjede.

U svakom slučaju zabave kada su dogovori, tzv.“transferi“ u pitanju u balotama nikada ne manjka, a „prijelazni rok“ je uvijek otvoren.

Comments are closed.