Diljem Dalmacije: NAJVEĆA MLADA NADA DALMACIJE DUJE PIRIĆ BRILJIRAO U JESENICAMA

Diljem Dalmacije: VUKAN, PLAZONJA I ŽELE PROTUTNJALI BASTOM
18 ožujka, 2016
Izdvojeno mišljenje: POLUFINALE STOBREČA – PROGNOZA
22 ožujka, 2016

Diljem Dalmacije: NAJVEĆA MLADA NADA DALMACIJE DUJE PIRIĆ BRILJIRAO U JESENICAMA

Duje Pirić

Nakon što je u Jesenicama okončan turnir parova, u početnoj fazi je turnir trojki na istoj lokaciji. Jako malo najvećih pretendenata na titulu susrest će se u prvom kolu, a uzbuđenja do kraja turnira zasigurno neće nedostajati.

Ipak mamac za publiku u Jesenicama jučer je bio Duje Pirić kao najveći talenat dalmatinskog boćanja i balotanja. Duje je u Jesenice došao kao dio ekipe u kojoj je vođa Mate Pavešković, ponajbolji balotaš mista Naklice i po mnogim mišljenjima igrač koji je svoju igru doveo najbliže razini igre koju posjeduje Luka Žure. Prvar u ekipi također je veliki potencijal dalmatinskih balota Jure Žižić, a ekipa će svakome pa i najvećima biti više nego opasan protivnik.

Nakličani su goste iz Sinja poveli 11:2, međutim pobjedu su doveli u pitanje nakon čega je odgovornost preuzeo Pavešković i briljantnim potezom riješio prvi set. U drugom setu stvari su tekle puno lakše za konačne pobjednike utakmice.

Duje je u protekloj godini bio standardan prvoligaški boćar BK Nada i jedan od nositelja igre ekipe. Također je višestruki prvak Hrvatske u mlađim uzrastima u različitim disciplinama. Po mnogim mišljenjima nakon Žure najveći je talenat dalmatinskog boćanja, a o njemu samom i upornosti na treninzima ovisit će njegov konačni domet kao boćaru.

Na odmet mu neće biti to što mu je otac Damir Pirić. Popularni i dobronamjerni Dado je bivši boćarski reprezentativac i prvoligaški boćar, a spada i u legende balotanja u Dalmaciji kao dio nekadašnje legendarne ekipe Jurjević, Jerić, Pirić i Tijardović. Otac i sin su ponosni Nakličani u kojima su balotanje i boćanje „nacionalni sportovi“, o čemu je riječi već bilo, a biti će još u budućnosti.

Duje samo hrabro naprijed !

Duje i Dado

Comments are closed.