Diljem Dalmacije: SRĐO I MILE BOLJI U TRILERU

Fotografije iz prošlog stoljeća: LEGENDARNI ZDRAVKO KATUŠIĆ ŠVABO
27 travnja, 2016
Diljem Dalmacije: POČEO HAN, ANTI MIHANOVIĆU „STRIJI“ OCJENA ODLIČAN
28 travnja, 2016

Diljem Dalmacije: SRĐO I MILE BOLJI U TRILERU

Srđo Mile i Miro

Srđan Božiković Srđo, Mile Koštić i Miro Mrkonjić Karoca

Kakva drama se sinoć odvijala na stobrečkom igralištu, naprosto je nevjerovatno. Na kraju je sve odlučila zadnja ruka trećeg seta, a utakmica je „visila“ na posljednjoj baloti.

Srđan Božinović Srđo i Mile Koštić namjerili su se na tvrdog protivnika. Ivan Penga balotaške usluge je zatražio kod Mira Mrkonjića Karoce koji balota od kad zna za sebe, a lista trofeja koju on posjeduje je poduža. Između ostalog osvojio je prestižni turnir u Sitnom Gornjem i „stare“ Srinjine. Sa sličnim iskustvom u meč je ušao i Srđo s obzirom da se radi o igraču koji balote igra već desetljećima.

Miro je odigrao zaista spektakularan meč i donio svojoj ekipi prvi set. Nakon toga odlični Srđo i Mile ulaze u veliku seriju, dolaze do drugog seta i 12:6 prednosti u trećem setu. Tada „Karoca“ ubacuje u još jednu brzinu više, dovodi ekipu u potpuni egal, a tek posljednja ruka odlučuje pobjednika. Srđo i Mile prošli su dalje u pravom trileru.

Hladni „rat“ Penge i Palaverse:

Ne možemo se oteti dojmu da je Ivan Penga kao voditelj ekipe bio pod dodatnim pritiskom. Razlog tome je činjenica da se Ivan Palaversa (njegov veliki rival) oprostio od turnira na jednoj drugoj lokaciji u isto vrijeme. Penga je pucao od sreće, a sutrašnju kavu želio je začiniti svojom pobjedom. „Palaversa gubi, Penga pobjeđuje“ bila bi vijest ravna onoj da na Braču pada snijeg. To je ipak bio prevelik uteg za mladića koji se u balotama tek pojavio, a odmah nakon toga balotaškom asu odlučio rukavicu baciti u lice. Na njegovu žalost ukazao se Srđan Božinović Srđo i pokvario mu mučke planove.

Srđo

Srđan Božiković Srđo

Comments are closed.