DINO PODRUG DOMINANTNO, LUKA JOZIPOVIĆ ZADNJOM BOĆOM DOBIO MEČ

Utakmica generacije 1. dio: GDJE JE KRENULO NIZBRDO ZA LEGENDARNE „BASKE“
8 veljače, 2018
Hrvatska najuspješnija reprezentacija prvenstva: MARIN ĆUBELA U FINALU KRUGA
11 veljače, 2018

DINO PODRUG DOMINANTNO, LUKA JOZIPOVIĆ ZADNJOM BOĆOM DOBIO MEČ

Roko Velić Frane Pivčević Dino Podrug Matej Maleš

Juniorska boćarska liga krenula je ove natjecateljske sezone. Projekt se pokazao kao pun pogodak obzirom da vodeći ljudi nacionalnog saveza jasno razume da bez pomlatka i djece u bilo kojem sportu, pa tako i boćanju, nema ničega ozbiljnog. Liga se prve godine provodi na krilima entuzijasta balotanja koji dobrim dijelom volontiraju. Od voditelja ekipa pa sve do sudaca koji su se projektu odazvali na jedan fantastičan način. Da bi projekt zaživio, osim nekoliko entuzijasta trebat će i jasna strategija na svim razinama. Na klupskoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. Po nekim saznanjima boćarski savez već ima svoj nacrt strategije.

Sama svrsihodnost juniorske lige bila je na pijedestalu tokom posljednje utakmice juniorske ekipe boćarskog saveza Splitsko-dalmatinske županije. Naime, tamo je Dino Podrug pobijedio jednog od najvećih hrvatskih talenata u pojedincu i to poprilično uvjerljivo. Dino u sklopu klubova za koje nastupa u seniorskom uzrastu rijetko ima priliku pobijediti neku od protivničkih zvijezda. Da istu i dobije teško bi ju iskoristio, naprosto jer mu je potreban razvoj obzirom na godine starosti. Sve to negativno utječe na mladog igrača čije samopouzdanje vremenom kopni. Ipak, pobijediti jednog od najvećih talenata u svom uzrastu je veliki vjetar u leđa mladom igraču. Doza samopouzdanja koju je ovaj iznimno uporni mladić dobio ovom velikom pobjedom može biti ključna za njegovu karijeru općenito.

Što tek reći za Luku Josipovića, koji istini za volju dobiva nešto veću minutažu u seniorskom uzrastu. Ipak, pored silnih zvijezda koji su članovi njegovog kluba teško će se skoro dogoditi da on posljednjom boćom odlučuje pobjednika utakmice. Štoviše, Luka je boću pogodio za tijesnu pobjedu svoje ekipe 12:10. Da je promašio bilo bi 11:11.

Ova dva uporna i talentirana momka sada su svjesni da mogu i da njihovo vrijeme dolazi. Njihovi porazi u starijem uzrastu gube na važnosti, a na liderima boćanja je da ovu zlatnu priliku ne propuste, da boćanje kao sport ne izumire. Zlatna prilika koju će ovi nadamo se znati iskoristiti.

Comments are closed.