Utakmica generacije 1. dio: GDJE JE KRENULO NIZBRDO ZA LEGENDARNE „BASKE“

Utakmica generacije 2.dio: VELIKI REGIONALNI PROJEKTI I VAŽNOST UTAKMICE
8 veljače, 2018
DINO PODRUG DOMINANTNO, LUKA JOZIPOVIĆ ZADNJOM BOĆOM DOBIO MEČ
10 veljače, 2018

Utakmica generacije 1. dio: GDJE JE KRENULO NIZBRDO ZA LEGENDARNE „BASKE“

BK Naklice

Još od Tomislava Novakovića, Ante Pirića, Dušana Apića, Miljenka Vrkića, Mira Velića i ostalih doajena boćanja na Naklicama, preko Damira Pirića, Tihomira Čorića, Mate Paveškovića, Milivoja Juginovića, Ante Pivčevića, Milana Velića, Jure Apića, Ante Velića pa sve do Stipe Pivčevića, Ivana Čorića, Duje Pirića, Frane Pivčevića, Ane Juginović, Roka Velića i mnogih drugih boćarskih talenata sa malog mista iz srca Poljičke Republike, Naklica, istoimeni boćarski klub piše povijest regionalnog i državnog boćanja i to onim zlatnim slovima.

Od vrha do dna i natrag, ili nešto drugo?!

Kada su se Mate Pavešković i Tihomir Čorić ovog ljeta (početak kolovoza 2017) susreli na nakličkom polju i kroz „ćakulu“ provrtili klub koji je dotakao donju točku organizacije i funkcioniranja toga momenta, a svega dva dana prije kraja prijelaznog roka, bez ijednog pojačanja i sa super talentiranim Ivanom Čorićem kao već bivšim igračem BK „Naklice“, obzirom da je svega nekoliko dana prije mladić željan novih izazova promijenio sredinu, karizmatični kapetan (Tiho) sugerirao je Mati da je ovo konačan kraj kluba koji uspješno odgaja nakličku mladost još od 1984. Ipak, igrač koji nikada nije napuštao klub (iako je imao značajne i unosne financijske ponude), Mate Pavešković, je imao „jockera u rukavu“ u liku i djelu Siniše Stipića, koji je već u ranu zoru sjedio u stanu legendarnog Zvone Rančića sa 17 iskaznica i ostalom dokumentacijom, među kojima i ona već etabliranog mladog igrača Ivana Žuljevića i sa neizostavnom „dušom kluba“ Damirom Pirićem na telefonskoj liniji i svojevrsnim zaštitnikom kluba Antom Pivčevićem drugoj liniji.

Svemu navedenom, a nakon prošle sezone, prethodili su neuspješni pokušaju fuzije klubova, među kojima i ona sa BK Sveti Ante, također kluba sa Naklica. Ipak, spomenuta petorka (Pirić, Pivčević, Stipić, Pavešković, Čorić) održala je sastanak, uzela stvari u svoje ruke, odredila kratkoročnu i dugoročnu strategiju kluba. Njihove ideje potom su prihvatili Milan Velić, Milivoj Juginović, Ante Velić, Jure Apić te su svi zajedno odlučili posrnulog i voljenog ljubimca nakličana i istinskih prijatelja boćanja pokušati vratiti na pravi put. Put prema vrhu.

Bez spomenutog Ivana Čorića i bez odavno bivših igrača sa Naklica Duje Pirića i Stipe Pivčevića u sklopu nikada jača druge hrvatske boćarske lige zadatak je bio obavezno zadržati klub u trenutnom rangu natjecanja tokom natjecateljske sezone 2017/2018, što bi bio temelj za velike i ozbiljne projekte te pokušaj uzdizanja kluba prema vrhu.

 

Povezani članci:

Utakmica generacije 2.dio: VELIKI REGIONALNI PROJEKTI I VAŽNOST UTAKMICE

Utakmica generacije 3.dio: GORČINA POLOVIČNO, OTOČANI „U SRIDU“

Comments are closed.