Događanja na europskom prvenstvu u Nici: LUKA ŽURE USPJEŠAN U POJEDINCU

DINAMIČNI DUO ANTE PLAZONJA I IVAN ŽULJEVIĆ: Veliki Luka Žure u reprezentaciji
16 prosinca, 2016
Uspješna poznata braća iz Sitnog Gornjeg: NEVEN GRUICA FRFA I DADO GRUICA
17 prosinca, 2016

Događanja na europskom prvenstvu u Nici: LUKA ŽURE USPJEŠAN U POJEDINCU

Luka Žure Roko Mužinić meta

Luka Žure sa tetkom Rokom

Izvještaj legendarnog boćara i zaljubljenika u boćanje Zvone Rančića objavljenog na službenim stranicama boćarskog saveza splitsko-dalmatinske županije prenosimo u cijelosti:

Jučer je u Nici krenulo Prvenstvo Europe u boćanju za seniore. Prvenstvo se najprije trebalo igrati u Turskoj, ali je radi kompleksne situacije u toj zemlji prebačeno u Francusku, a samim tim i vremenski skraćeno za 2 dana, te se nakon 18 godina od uvođenja neće igrati disciplina bližanje i izbijanje u krug, a discipline brzinsko i brzinsko izbijanje štafeta igrat će se bez klasičnog polufinala kao do sada, nego će četiri najbolje ekipe odmah igrati finale.

Prvi nastupi naših igrača i nisu bili baš najuspješniji. Već u 8 sati prije podne nastupio je par klasično, odnosno Tomislav Kolobarić i Igor Hajsek koji su odigrali jednu lošu utakmicu i izgubili rezultatom 8:7 od isto tako loše Italije. Naši dečki ušli su u zadnje bacanje sa prednošću od + 3 (7:4), ali su dozvolili Talijanima izjednačenje i pobjedu u dodatnom bacanju. Ovaj poraz donijet će im u četvrtfinalu težeg protivnika, a samim tim i teži prolaz u borbu za medalje.

U disciplini brzinsko izbijanje Leo Brnić i Marino Miličević rutinski su odradili posao i sa najboljim rezultatom kvalifikacija ušli u četvrtfinale.

U pojedincu klasično Luka Žure je u prvoj utakmici pobjedio slabašnog Njemca 13:4, a onda u preciznom izbijanju nije uspio ispuniti normu, pa će sutra u 14 sati u dodatno izbijanje. Ova disciplina je i inače odrađena slabo jer je od 18 natjecatelja samo 5 ispunilo normu. I na kraju izvijestimo da je u brzinskom izbijanju Leo Brnić u daljnju fazu prošao trećim rezultatom kvalifikacija.

Dalmacija i balotaši uz Luku Žuru:

Izvještaju legendarnog Rančića dodajmo da ni par, a ni Žure u preciznom izbijanju nisu bez šansi za medalje, obzirom da se radi o početnoj fazi natjecanja. Hrvatska je boćarska velesila, a Luka Žure, koji je nama najzanimljiviji kao jedni igrač koji u “bakelitu” posjeduje vanserijske rezultate, je nabolji onda kada je najpotrebnije.

Također, prijenosi uživo se prate na svim balotaškim destinacijama kako bi se na jedan način pružila podrška Luki Žuri i reprezentativcima.

Comments are closed.