Dojmovi nakon skupštine HBS-a: TRENERI BOĆANJA KAO JEDAN OD NAJVAŽNIJIH IZAZOVA U VREMENU PRED NAMA !

Izborna skupština Hrvatskog boćarskog saveza: Odluka pala u „pripetavanju“ !
21 prosinca, 2021
POJEDINAC I PRECIZNO: Denis Galešić i Pero Ćubela prvaci Hrvatske !
21 prosinca, 2021

Dojmovi nakon skupštine HBS-a: TRENERI BOĆANJA KAO JEDAN OD NAJVAŽNIJIH IZAZOVA U VREMENU PRED NAMA !

Izbornik Hrvatske reprezentacije U18 – Trener Čedo Vukelić (lijevo)

Da je skupština HBS-a bila iznimno zanimljiva, dva dana nakon izbora, potpuno je jasno. Dio članova izvršnog odbora koji je i dosada vodio HBS je i dalje “unutra”. Ipak, dio je novih članova IO-a izabran. Sastav IO-a i NO-a za novo četvrogodišnje mandatno razdoblje izgleda ovako:

Izvršni odbor:

  1. Dino Blečić – BS PGŽ
  2. Miljenko Butković – BS PGŽ
  3. Luko Hendić – BS DNŽ
  4. Jerko Marinković – BS SDŽ
  5. Loris Matković – IBS
  6. Boris Nadenić – IBS
  7. Dražen Puniš – IBS

Članovi Nadzornog odbora:

  1. Lucijan Ujčić – predsjednik
  2. Renata Ševerdija – članica
  3. Božo Vladušić – član

Sama skupština je trajala 8 i pol sati, tako da je mnogo toga zanimljivog oko čega ćemo publici ponuditi osvrt u vremenu pred nama. Jedna od tema koja zahtjeva određena usklađenja sa propisima je ona koju je načeo član skupštine i kineziolog po struci, Sandro Gulja.

On je obrazložio manjkavosti pojma “Voditelj” ekipe u odnosu na pojam “Trener boćanja”. Naime, pitanje je trenutka do kada će biti moguće da klub na službenim utamicama predstavlja “Voditelj”, a ne “Trener”. Također, postoje i egzaktni primjeri kada klub uplovi u prosječnost u trenutku kada trenera po struci zamijeni voditelj ili osoba bez stručnih kompetencija. Sve skupa vodi u značajan pad u formi dijela igrača, a kada se radi o mladim igračima (do 23) godine, šteta je tim veća. Nestručno odlučivanje često odvede karijere tih mladih igrača na rub.

Ipak, novi predsjednik HBS-a Denis Peršić je bio dopredsjednik u prošlom mandatu. Kao takav je doskočio mnogim zahtjevima koji su tada bili ispred njega. Sada su tu i neka nova lica poput dopredsjednika Igora Banovca i Dražena Puniša, pa je i realna opcija da HBS iznađe rješenje ovog problema.

Ante Jurjević trener – Izbornik seniorske raffa reprezentacije Hrvatske

Comments are closed.