Izborna skupština Hrvatskog boćarskog saveza: Odluka pala u „pripetavanju“ !

2.dan Memorijala Zvonko Rančić: STIPE PETRIČEVIĆ I NENO MUSULIN PROŠLI MEĐU 16 !
15 prosinca, 2021
Dojmovi nakon skupštine HBS-a: TRENERI BOĆANJA KAO JEDAN OD NAJVAŽNIJIH IZAZOVA U VREMENU PRED NAMA !
21 prosinca, 2021

Izborna skupština Hrvatskog boćarskog saveza: Odluka pala u „pripetavanju“ !

Igor Banovac, Denis Peršić i Lukrecija Zanki

U zagrebačkom hotelu International u nedjelju, 19. prosinca 2021. s početkom u 11 sati se održala izborna sjednica Skupštine Hrvatskog boćarskog saveza. Iako je započela poprilično rano, rasprava se odužila do 19:30 sati.

Kandidati za predsjednika saveza su bili Matejas Jozipović, aktualni predsjednik BK Biston, i Denis Peršić, dopredsjednik HBS-a. Kako su nam neki boćarski reprezentativci rekli, Peršić je slovio za blagog favorita, iako je Jozipović sa BK Biston i BK Gorčina aktualni prvak Hrvatske u čak dvije grane boćanja. Osim toga, poznato je da je Jozipović posljednjih godina svojim potezima pobrao simpatije upravo ponajboljih igrača Hrvatske.

Sve zajedno je rezultiralo remijem (13:13 uz dva nevažeća listića) nakon prvog kruga izbora. U ponovnom biranju više glasova je dobio Peršić (17:11).

Ipak, kako su u drugom izlaganju sami kandidati konstatirali: Neke stvari zahtijevaju poboljšanja. Po riječima nekih vodećih ljudi boćarskog saveza SDŽ, najviše prostora za napredak ima u korištenju skupštine kao krovnog tijela saveza u nešto većem obimu u odnosu na stanje u proteklom mandatu, kao i u boljoj skrbi za boćarske  reprezentativce Hrvatske, između ostalog.

Djelatnik pod povećalom u iduće četiri godine:

Boćarski djelatnik koji je dobio jasnu podršku nazočnih tokom rasprave je novi dopredsjednik HBS-a Igor Banovac. On je u prilici da boćarsku Slavoniju nešto konkretnije uključi u projekte koje su dosada nosili Dalmacija, Istra, PGŽ i Zagreb. Osim toga, biti će zanimljiv i smjer kojim će dopredsjednik djelovati. Ukoliko boćanje učini dostupnijim za sve u Hrvatskoj, mogao bi zadobiti simpatije i onih koji su za njega glasovali, ali onih koji to nisu napravili. Stoga je upravo on u poziciji, hrvatsko boćanje kao perjanicu hrvatskog sporta te sport koji je u posljednjih nekoliko godina učinio značajne korake na bolje, gurnuti još jednu stepenicu prema naprijed.

Izvor: Tekst i fotografija

Comments are closed.