Drama do zadnje sekunde utakmice: LUKŠA BRATIM I LUKA ŽURE OSVOJILI STOBREČ

Veliki meč ipak u 18:00 i “Live score”: FINALE BEZ „UDARACA ISPOD POJASA“, TABORI MIRUJU
17 srpnja, 2016
VELIKA ANALIZA FINALA STOBREČA I MEČA STOLJEĆA
18 srpnja, 2016

Drama do zadnje sekunde utakmice: LUKŠA BRATIM I LUKA ŽURE OSVOJILI STOBREČ

Luka Žure Lukša Bratim nasl

Kakav fantastičan meč. Prava ljepotica i klasik, o kojem će se pričati desetljećima. Luka Žure i Lukša Bratim pobijedili su Marina Ribičića i Nenu Juričića rezultatom 2:1 (16:14; 9:16; 16:14), u zaista nezapamćenoj drami i balotaškoj predstavi na najvišem svjetskom nivou.

Dva genijalca kakve Dalmacija nema i najviši mogući nivo igre:

Novinarstvo nebi bilo to što jest kada bi pričali kako su Ribičić i Žure pravi genijalci balota. Moramo biti načisto. To su igrači koji će donijeti najmanje krivih odluka unutar 6 sati igre, od svih balotaša uopće. Ponekad neće donijeti nijednu krivu odluku, jer se radi o igračinama. Njihovo valjanje je bilo na najvišem mogućem svjetskom nivou kao što je i najavljeno. Nitko od ostalih balotaša nije sposoban za odraditi nešto slično, po izdvojenom mišljenju. Ipak, mi ćemo težište staviti na nekoliko ključnih situacija i pogrešaka aktera, kako bi puku pogled na meč stoljeća učinili zanimljivijim.

Posljednji put kada je dvojac igrao ovako tvrd i težak meč bilo je u finalu još jednog grand slama prije ravno 14 godina. Tada je par u Omišu ponudio ono najviše što balotanje može pružit i pravi klasik koji istinski ljubitelji balota i dan danas pamte, a Luka Žure je nakon jednog i pol desetljeća konačno dočekao svoj zasluženi „uzvrat“.

Detaljnu i opširnu analizu sinošnje utakmice finala pročitajte ovdje.

Treće mjesto osvojili su Milivoj Papić i Mate Kesić.

Comments are closed.