Dva velika finala: MORA, VUK, DADO, ŽIKA I ZVIJEZDA U NASTAJANJU ZDRAVE LIJIĆ

Legenda i „Čondić 2+1“: MATE KESIĆ PONOVNO BRILJIRA KAO LICE BALOTANJA
19 listopada, 2017
Matinih „pet minuta“: U RADOŠIĆU VUKAN, NA PANJU PRINKO VUDARG I “BALOTA”
27 listopada, 2017

Dva velika finala: MORA, VUK, DADO, ŽIKA I ZVIJEZDA U NASTAJANJU ZDRAVE LIJIĆ

Jure Žižić Damir Dado Pirić Zdravko Lijić Stipe Pivčević

Kakav super zanimljiv petak je to samo bio na igralištima regije. Jedno finale se igralo u Glavicama, drugo u Dicmu, a treće u Tugarama. Izvještaj iz Tugara još nemamo, ali zato u Glavicama, a pogotovo u Dicmu uzbuđenja nije nedostajalo.

U Glavicama su Ivan BašićMora“ i „Vuk“ dominirali prvim setom za 16:3, da bi u drugom setu zaostatak od 13:1 pretvorili u prednost 15:13. Tada zvijezda sa Bitelića Folk Dolić i Ante Markulin imaju veliku priliku i četiri balote za set. Ipak, Mora i Vuk su „preživjeli“ sve udare protivnika za ovu prestižnu titulu u Glavicama i tako potvrdili klasu i status u balotama.

Najljepši dan u mladoj karijeri za Zdravka Lijića:

Da u balotama nema favorita među 50-ak najboljih igrača, kao i to da na balote među tim igračima nema „winnera“ ni „losera“ nego samo onih koji taj dan igraju bolje i sporije ili lošije i brže dokazali su Jure Žižić, Damir Pirić i Zdravko Zdrave Lijić (Stipe Pivčević, četvrti igrač, nije ulazio u igru) 2:0 laganom pobjedom protiv Luke Žure, Mate Kesića, Lukše Bratima i Ivice Paje Brkića. Momci su dominirali od prvog trenutka utakmice. U igri bez vremenskog otezanja u odigravanju balota, to obično znači i pobjedu, obzirom na mogućnost pronalaska ujednačenog ritma igre. Pirić, Žižić i Lijić su pronašli upravo to za veliko slavlje, koje je Žižića i Pirića (inače finaliste iz Rogoznice) instaliralo na diobu 11. mjesta u „Poretku igrača“ (Ranking) i gotovo sigurnog statusa „All Star“ (Top 16) balotaša regije u 2017. godini.

Igrač pod povećelom bio je nedvojbeno Zdravko Lijić, koji do jučer nije bio niti približno renomiran balotaš kao ostali takmaci u terenu. Ipak, rezultat je taj koji je mjerilo svega, a lista zvijezda koje je Lijić jučerašnjom izvedbom prestigao na „Rankingu“ za 2017. godinu je poduža. U Dicmu je prave balotaše koji nisu sudjelovali moguće nabrojati na prste jedne ruke, a tamo je Lijić bio najbolji, što je velik podstreh za ovog entuzijasta i zaljubljenika u balote. Pirić i Žižić nimalo za novom zvijezdom balota nisu zaostajali. Štoviše.

Mora i Vuk

Mora i Vuk

Comments are closed.