DVORANA “VELI VAROŠ” – SUBOTA 10.00 – SENIORI: Precizno izbijanje prvo na rasporedu

„JON SWEDEN“ PROPUŠTA OMIŠ: Javni ždrijeb u srijedu u 19:00 na terenima
7 svibnja, 2019
Završnice turnira i jedna kombinacija za “Kuću slavnih”: TONĆI JERIĆ I MARIN RIBIČIĆ
10 svibnja, 2019

DVORANA “VELI VAROŠ” – SUBOTA 10.00 – SENIORI: Precizno izbijanje prvo na rasporedu

U subotu u dvorani BK “Veli Varoš” kreću seniorska boćarska prvenstva Splitsko – dalmatinske županije. Od ove godine nas čekaju brojne novine, a raspored natjecanja izgleda ovako:

11.5.2019 – Subota – Vremenik odigravanja utakmica: DVORANA BK “VELI VAROŠ”:

– 10:00 – Precizno izbijanje prijava (10:05 ždrijeb natjecanja / 10:20 zagrijavanje)

– 10:30 – Precizno izbijanje – Prvenstvo županije

– 13:00 – Pojedinačno klasično prijava (13:05 ždrijeb natjecanja / 13:20 zagrijavanje)

– 13:30 – Pojedinačno klasično – Prvenstvo županije

25.5.2019 – Subota  – Vremenik odigravanja utakmica: DVORANA BK “VELI VAROŠ”:

10:00 – Krug prijava (10:05 ždrijeb natjecanja / 10:20 zagrijavanje)

10:30 – Krug – Prvenstvo županije

14:00 – Par klasično prijava (Ždrijeb natjecanja, zagrijavanje i početak natjecanja će se odvijati u optimalnim vremenskim intervalima, a nakon završetka prvenstva županije u “Krugu”)

Kriteriji za plasman na prvenstvo županije i mogućnosti za nastup igrača:

  • Igrač je plasiran na prvenstvo županije u disciplinama Precizno izbijanje, Krug, Pojedinačno klasično i Par klasično sukladno plasmanu na prvenstvu boćarskog centra kojem njegov matični klub pripada i sukladno broju mjesta za svaki boćarski centar na županijskim prvenstvima, a u skladu sa plasmanom od prethodne godine.
  • Ukoliko igrač prvak boćarskog centra u disciplini nije prisutan na prvenstvu županije u istoj disciplini, tada njegovo mjesto zauzima drugoplasirani (i nadalje) igrač sa poretka prvenstva boćarskog centra u toj disciplini.
  • Ukoliko ne postoji službeni zapis o rezultatima sa prvenstva boćarskog centra tada na prvenstvu županije može nastupiti bilo koji registrirani, a prisutni igrač koji je član kluba iz tog boćarskog centra i ima namjeru nastupanja. Također, ukoliko je na prvenstvu prisutno više registriranih igrača tog statusa, tada povjerenik natjecanja nastup igrača (ili više igrača) utvrđuje ždrijebom.
  • Ukoliko nitko od igrača iz nekog od boćarskih centara nije prisutan ili nema namjeru sudjelovati na prvenstvu županije, tada povjerenik natjecanja vrši ždrijeb svih pristiglih registriranih igrača iz ostalih boćarskih centara koji imaju namjeru nastupati na prvenstvu županije s ciljem nastupa što većeg broja igrača, a do ukupno najviše dvanaest (12) igrača.

Igraču koji osvoji prvenstvo županije u najmanje dvije discipline, računajuči discipline Precizno izbijanje, Pojedinačno klasično i Krug županijski boćarski savez dužan je osigurati jedan komplet od četiri željezne boće, obzirom da se u tom slučaju radi o pojedinačno najuspješnijem igraču na Prvenstvima županije sukladno rezultatu.

Broj natjecatelja na prvenstvu županije u 2019.godini po disciplinama, a sukladno poretku igrača sa prvenstava županije iz 2018. godine:

  • Precizno izbijanje (Hvar 2, Omiš 2, Brač 2, ostali po 1).
  • Pojedinačno klasično (Split 2, Omiš 2, Brač 2, ostali po 1).
  • Krug (Vis 2, Split 2, Brač 2, ostali po 1).
  • Par klasično (Split 2, Solin/Dugopolje 2, Omiš 2, ostali po 1).

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

KUP ŽUPANIJE

  • Kup županije se igra 1.6.2019 u subotu u Splitu (dvorana BK Veli Varoš), po sustavu: 2 x Krug, 1 x Pojedinačno klasično, 1 x Par klasično.
  • 10:00 prijave ekipa (10:05 ždrijeb, 10:15 zagrijavanje, 10:30 početak odigravanja).

Ostalo:

Naputak boćarskim centrima: da na vrijeme organiziraju prvenstva boćarskih centara, kao i povjerenicima županijskih liga i 3.HBL – srednja Dalmacija da datume (subote) 11.5.2018, 25.5.2018 i 1.6.2019 ne koristi kao alternativne termine odigravanja utakmica liga koje vode, ukoliko su to u mogućnosti.

Sportska komisija daje naputak boćarskim centrima da na vrijeme organiziraju prvenstva boćarskih centara, a sukladno dosadašnjim odlukama izvršnog odbora BSŽSD, kao i naputak povjerenicima županijskih liga i 3.HBL – srednja Dalmacija da datume (subote) 11.5.2018, 25.5.2018 i 1.6.2019 ne koristi kao alternativne termine odigravanja utakmica liga koje vode.

Klubu osvajaču Kupa županije ili klubu koji će nastupiti na završnici Kupa Hrvatske, a sukladno poretku klubova (u slučaju da prvoplasirani klub odustane od nastupa na Kupu Hrvatske), županijski boćarski savez dužan je osigurati kombi, u trajanju od jedan (1) dan za sudjelovanje na završnici Kupa Hrvatske ne računajući trošak goriva.

Comments are closed.