EDUKACIJE TRENERA: Anketa među boćarskim klubovima u organizaciji BSŽSD i HBS-a !

FREDERIC RUIS NOVI PREDSJEDNIK CMSB-a: Kongres i sjednica IO-a CMSB-a u Lyonu
11 veljače, 2020
SUPERSNAŽNA KARAKAŠICA: “Zeki i Miki” ili nova velika zvijezda Bakelita Klement Ugrin ?!
12 veljače, 2020

EDUKACIJE TRENERA: Anketa među boćarskim klubovima u organizaciji BSŽSD i HBS-a !

Nakon što je ŽBK Komiža dala obol ženskoj boćarskoj lizi, nakon što su dalmatinski klubovi nakon više od dva i pol desetljeća posta ugledali ligu prvaka (Volo i Rafa), nakon što juniorska liga doživljava već treće izdanje, a rafa liga svoje drugo, nakon što su reforme u svim strukturama dalmatinskog boćanja provedene u posljednje dvije i pol godine vidljive na svakom koraku od sudačkih organizacija do izvršnih odbora nekih županijskih saveza, nakon što je Dalmacija otkrila Hrvatskoj dvadesetak mladih i educiranih ljudi koji ne posustaju, koji grade dvorane, koji statistiku, web mogućnosti pa i poliuretan analiziraju do najsitnijih detalja i mnogo toga ostaloga poput Petanka sustava natjecanja koji je pred vratima, Dalmacija se opet u suradnji sa HBS-om odlučila u koštac uhvatiti i sa jednim od najvažnijih problema boćanja i sporta generalno, a to je manjak kompetencija, znanja i izobrazba kadrova u regiji.

Obavijest sa stranica boćarskog saveza Splitsko – dalmatinske županije prenosimo u cijelosti:

Boćarski savez SDŽ u suradnji sa HBS-om i Zborom trenera HBS-a, kao i sa „Sportskim učilištem“ vrši određene aktivnosti s ciljem edukacije boćarskih trenera u narednom periodu i to na dva različita načina:

  1. Najprije bi smo bili voljni u Sinju organizirati dvodnevni (ili tri dana: petak poslijepodne, subota, nedjelja) seminar na kojemu bi jedan od izbornika reprezentacije (dogovaramo sa HBS-om da to bude gosp. Čedo Vukelić) demonstrirao način pripreme igrača u tehničkom dijelu. U jednom dijelu seminara bi bilo moguće odslušati predavanje na temu: Osnove fizičke pripreme sportaša. Gospodin Miroslav Jukić bi za ovakvu vrstu aktivnosti osigurao određene uvjete, među kojima i eventualno učionicu. Trener bi na igralištu radio sa juniorima naših triju ekipa iz BSŽSD, a svi zainteresirani treneri bi seminar slušali besplatno (osim troška prijevoza do Sinja i hrane).
  2. Sportsko učilište organizira edukaciju trenera koja bi trajala nešto više od 6 mjeseci (konačan vremenik ćemo zainteresiranima poslati u dokumentu „Predprijava“), a nakon kojeg bi osoba dobila zvanje boćarskog trenera, koje se upisuje u radnu knjižicu. Cijena edukacije je između 8000 i 9000 kn. Svaki polaznik škole trebao položiti 13 ispita ukupno (po prvim informacijama). Trenutno u SDŽ u boćanju imamo 3 trenera stručno osposobljena u smislu nivoa obrazovanja, a ovakvom aktivnošću smatramo kako bi smo u narednom periodu taj broj mogli povećati za nekoliko puta, što bi svima, a ponajprije tim trenerima otvorilo određene opcije u budućnosti. Edukacija bi se odvijala u Splitu (što pojeftinjuje program u odnosu na varijantu koju je prošla zadnja educirana garnitura trenera), a u suradnji sa Kineziološkim fakultetom u Splitu.

Molim Vas da do petka 14.02.2020 u 12:00 sati dostavite popunjenu tablicu za Vaš  boćarski klub (ukoliko ne bude značajnog interesa za navedene aktivnosti, iste neće biti provedene):

Također, o aktivnostima su obaviješteni i boćarski savezi Dubrovačko – neretvanske županije, Šibensko – kninske županije i Zadarske županije. Dio istih je već prvoga dana nakon objave ankete najavio suradnju i sudjelovanje u aktivnostima.

Izvor: Boćarski savez SDŽ

Comments are closed.