FREDERIC RUIS NOVI PREDSJEDNIK CMSB-a: Kongres i sjednica IO-a CMSB-a u Lyonu

Nakon spektakularnih parova čeka nas trojka ! KARAKAŠICA 3+1 !
6 veljače, 2020
EDUKACIJE TRENERA: Anketa među boćarskim klubovima u organizaciji BSŽSD i HBS-a !
12 veljače, 2020

FREDERIC RUIS NOVI PREDSJEDNIK CMSB-a: Kongres i sjednica IO-a CMSB-a u Lyonu

U Montalieu-Vercieu blizu Lyona (Francuska) održan je 8.2.2020. godine kongres i sjednica Izvršnog odbora Svjetske konfederacije boćarskih sportova (C.M.S.B.). Na sjednici je sudjelovao i dopredsjednik HBS-a Denis Peršić u svojstvu člana Izvršnog odbora C.M.S.B.

C.M.S.B. čine predstavnici boćarskih specijalnosti Volo, Raffa i Petanqua, odnosno predstavnici njihovih svjetskih federacija (FIB, CBI i FIPJP). Denis Peršić je pored predsjednika FIB-a Frederica Ruiza i predsjednika FEB-a Roberta Favrea treći predstavnik u Izvršnom odboru ispred specijalnosti “volo”.

C.M.S.B je jedina boćarska organizacija koju priznaju MOO, IWGA, GAISF i ostale međunarodne sportskih asocijacija. To znači da bez C.M.S.B. ne bi bio moguć nastup boćara i boćarica na Svjetskim igrama, Mediteranskim igrama, Olimpijskim igrama za mlade i na niz važnih kontinentalnih natjecanja. Zbog te činjenice od velike je važnosti njeno funkcioniranje kako bi boćarice i boćari mogli sudjelovati na tako važnim natjecanjima.

Najvažnija vijest s ovog kongresa je da na čelu ove svjetske boćarske organizacije (C.M.S.B) nije više predsjednik Svjetske petanque federacije Claude Azema. Njega je naslijedio predsjednik Svjetske boćarske federacije (F.I.B.) Frederic Ruiz s vrlo teškim zadatkom da u kratkom roku pripremi niz reformi (promjena statuta, organizacije…) čiji je krajni cilj promjena i reforma organizacije C.M.S.B u jednu modernu Svjetsku boćarsku organizaciju.

Reforma uključuje i novi ustroj C.M.S.B po kojem bi organizaciju činile nacionalne boćarske federacije po principu “jedna nacionalna federacija jedan glas” koje moraju biti priznati nacionalni olimpijski odbori i/ili nacionalna ministarstva sportova.

O rezultatu ovih reformi ovisit će u velikoj mjeri daljnji razvoj, budućnost i prepoznatljivost svjetskog boćanja u velikoj “familiji” svjetskih sportova. Da bi reforme bile usvojene moraju ih prihvatiti sve tri svjetske boćarske federacija (FIB, CBI i FIPJP).

Izvor: Hrvatski boćarski savez

Comments are closed.