Favoriti uvjerljivi: JURE JUKA RADMAN POGODIO 17 BALOTA U NIZU

Grmi, sijeva: MARIO KULIŠIĆ I TONI PERAICA MUNJEVITO
6 srpnja, 2016
Izbacio branitelja naslova u Brnazama: JEDAN, JEDINI, NEPONOVLJIVI JOSIP VUKA
7 srpnja, 2016

Favoriti uvjerljivi: JURE JUKA RADMAN POGODIO 17 BALOTA U NIZU

Meri Vladušić

Meri Vladušić

Već je bilo riječi o mogućem održavanju jednog žensko muškog turnira na periferiji Omiša i to sredinom kolovoza. Također, slični turniri održavaju se u Žrnovnici, dok se u Srinjinama održava isključivo ženski turnir. Isti je došao do četvrtfinala. U posljednjem meču osmine finala dobili smo i odgovor na pitanje: Odakle je Božo Vladušić toliko uspješan balotaš?! On je zanat izučio od supruge. Naime, Meri Vladušić je u odlučujućem setu okrenula 0:7 i 4:13 za 16:15 pobjedu. Izvještaj sa završnice turnira nas očekuje u danima pred nama.

Veljo, Petar, Juka i Žuka uvjerljivo:

Drugi ovogodišnji „grand slam“ Stobreča nudi nam zaista specifičan razvoj događaja. Turnir je poseban utoliko što su svi „papirnati“ favoriti stigli do četvrfinala. U samom ždrijebu posljednjih osam po riječima Petra Bilokapića autsajdera nema, a svaka utakmica je 50:50. Sinoć su Veljko Maretić i Bilokapić pobijedili Srđana Božikovića i Milu Koštića u dosta tvrdom meču. Pogotovo drugi set je mogao doći u pitanje. Igor Žuljević i Jure Radman sa turnira su izbacili Marka Relotu i Nenu Mešina. Po izvještaju sa terena Radman je pogodio 17 balota za redom. Ništa od toga nebi bilo čudno da pucači po tlu direktno ne ovise o podlozi i njenoj konfiguraciji, što je osnovna i jako bitna razlika od pucanja iz zraka. Savladavanje i stapanje sa podlogom predstavlja zasebnu vještinu i znanje koje se teško usvaja, a usavršava godinama.

Još jedan meč osmine finala se mora odgrati. Međutim, tko god od dva para plasman u osam ekipa ostvari neće biti nezasluženo, jer se i tu radi o vrhunskim balotašima, bez iznimke.

Jako rijetko se desi da jedan turnir prolazi bez iznenađenja, pogotovo u ovoj godini koja je prepuna poraza favorita. Stoga, turnir u Stobreču poslužit će nam kako bi posljednjih 16 sudionika i velikih zaljubljenika balota još detaljnije upoznali u narednom periodu. Radi se o sportašima bez premca i ponajboljim igračima Dalmacije po staro-dalmatinskim pravilima.

Jure Juka Radman nasl.

Nepogriješivi Jure Juka Radman

Comments are closed.