FINALE “GRABOVAC 2021”: Danas u 13:00 sati – Ivan Žuljević kao moguća prevaga ?!

Neporaženi: BK HAJDUK RAŠICA KAO PROJEKT KOJI JE NEDOSTAJAO DUBROVNIKU I DALMACIJI !
31 listopada, 2021
Prve pjesmice o “Kralju špondi”: OPJEVAN MARKO PLAZONJA !
1 studenoga, 2021

FINALE “GRABOVAC 2021”: Danas u 13:00 sati – Ivan Žuljević kao moguća prevaga ?!

Ivan Žuljević

Stipan Ruščić si je zadao zaista težak zadatak ove godine. Iz potpuno amaterskih balota se odlučio na veliki korak, a to je organizacija nadmetanja po staro-dalmatinskim pravilima sa “grand” uvjetima. Bilo je uspona i padova, ali sve to, kao i ocjena njegovog rada i truda će stati u današnji dan i dodjelu “podloge za bodove”, onim najzaslužnijima. Kada završi finale, na koji način će Stipan nadmetanje privesti i službeno kraju, će biti ono što će uvelike odrediti konačan uspjeh “Grabovca 2021”, a onda i njegove buduće potencijale.

Kada je preuzeo odgovornost i donio odluku o organizaciji grand nadmetanja, automatski je postao jedan od 20-ak najutjecajnijih ljudi u balotama u Dalmaciji. Stipana se dosta toga pitalo, a na njemu je da pokaže da je ubuduće sposoban donositi mudre i lucidne odluke, jer po svemu sudeći ovaj ispit će jako vjerovatno položiti. Grabovac je čitavo ljeto imao “happening”, a ako to dogodine ne bude Grabovac, biti će neko drugo mjesto u Dalmaciji. Svinišće i Kučiće su dva “rana” kandidata za takvo nešto. Ipak, ukoliko se i dogodine Stipan Ruščić odluči da “Grabovac” ljeti bude jedan od balotaških centara Dalmacije, imat će dobru startnu poziciju (ako naravno danas zadovolji finaliste), a to znači između 88 i 128 ekipa u turniru najmanje.

Akteri finala i šanse ekipa:

U finalu parova (2+1) će se danas sastati Marin Ribičić, Ivan Žuljević i Ivo Eterović protiv Luke Žure i Petra Bilokapića. Da je Marin Ribičić ove godine dobio ponešto od utakmica protiv para “broj 1” u bakelitu (finale Katuna i Dunde), mogao je biti i najuspješniji igrač za godinu 2021., iliti ga “Kralj Bakelita 2021”. Kako je Marin jako imun na poraze, a Ivan Žuljević imun na bilo kakav oblik pritiska (taj dvojac će biti osovina ekipe danas), utakmica u Grabovcu je potpuno otvorena i 50:50. Radi se o četiri prekaljena igrača bakelita i Eteroviću kao igraču koji tek nadolazi. Ivana Žuljevića više nitko ne tretira kao igrača kojem nedostaje iskustva ili kvalitete u igri. Ivan je stigao u svoj “prime”, a tamo će se, kada je klasika u pitanju vjerovatno zadržati desetljećima. Radi se o igraču koji ima kapacitet i ukupni potencijal postati 5 do 8 puta “Kralj bakelita” tokom karijere. Sukladno tome, čeka nas zaista odlično finale.

Pehar i medalje “Grabovac 2021”

Comments are closed.