Finale koje će obilježiti povijest raffa boćanja u Hrvatskoj: DVOBOJ GENERACIJA !

Biston u pohodu na vrh Europe: POVIJESNI USPJEH DALMATINSKOG BOĆANJA PRED BOĆARIMA IZ BAŠKE VODE !
10 lipnja, 2021
RAFFA SPLIT OPEN 2021 – PAR KLASIČNO: Drama nad dramama u finalu !
12 lipnja, 2021

Finale koje će obilježiti povijest raffa boćanja u Hrvatskoj: DVOBOJ GENERACIJA !

Ivan Mornar, Ivan Franić i Mišel Rakušić

Raffa boćanje se u Hrvatskoj pojavilo mnogo prije 2018. godine, od kada pratimo ligaško natjecanje ili 1.HRL. Liga ulazi u svoje treće izdanje, ali to je neka sasvim druga priča.

Tema dana je nedvojbeno finale Raffa Split Opena 2021 i to u muškom paru klasično. Tamo su dospjele dvije ponajbolje ekipe. Ekipe čije se ogled tražio od početka turnira. Ivan Mornar i Ivan Franić protiv Mate Paveškovića i Tome Jerkovića.

Pavešković je najbolji raffa boćar Hrvatske od 2018. godine do danas, zlatni reprezentativac i MVP finala iz 2019. godine. Tomo Jerković je aktualni prvak Hrvatske u raffa pojedincu klasično. Da danas sastavljate ekipu za sportsku bitku protiv nekdašnjih raffa zvijezda, većina stručnjaka bi je upravo ovako sastavila. Kleja na prvaru, Pavešković na pucaču.

Danas ćemo “de facto” dobiti odgovor, dali bi netko od igrača rođenih 80-tih godina i mlađih igrača, uspio dosada biti prvak svijeta ili Europe, da je raffa imala jedan drugačiji put. Raffa jest imala svoje šanse u prošlosti, koje je tek kapitalizirala spomenute 2018. godine, ali svoje šanse će danas imati i Ivan Mornar te Ivan Franić. Predstavnici su to starije generacije raffa boćara i boćara koji su svoje vještine stigli pokazati raffa svijetu, bez značajnijeg rezultatskog dosega (medalja) na europskim i svjetskim prvenstvima.

Čeka nas zaista prava utakmica, a o ishodu ovog, na jedan način, povijesno važnog finala, finale u kojem će sudjelovati dvije generacije naših boćara, javnost ćemo detaljno izvijestiti.

Tomo Jerković i Mate Pavešković

Comments are closed.