RAFFA SPLIT OPEN 2021 – PAR KLASIČNO: Drama nad dramama u finalu !

Finale koje će obilježiti povijest raffa boćanja u Hrvatskoj: DVOBOJ GENERACIJA !
11 lipnja, 2021
Brnaze podigle letvicu: VEĆ PETO NADMETANJE SA GRAND UVJETIMA – ŽDRIJEB USKORO !
12 lipnja, 2021

RAFFA SPLIT OPEN 2021 – PAR KLASIČNO: Drama nad dramama u finalu !

Finale koje je najavljivano kao dvoboj generacija, kao dvoboj igrača koji su nekada igrali raffu, nosili nacionalni dres, protiv dva od pet ponajboljih raffa igrača danas, je stiglo ponuditi zaista nesvakidašnji rasplet.

Ivan Mornar i Ivan Franić su odlično otvorili meč. Taktiku su postavili na način da su igrali protiv Tome Jerkovića i njegovog bližanja u raffa polju. Dakle, sa bulinom na nešto daljim distancama. Iako je Mate Pavešković bio nepogriješiv, Mornar i Franić su imali više od igre te prvi set uvjerljivo dobili, a u drugom imali veliku 4:10 prednost. Tada Mate Pavešković odigrava potez utakmice:

Boću od Ivana Franića udaljenu 2 centimetra od bulina i pola metra od “zadnje crte”, koju je prva Jerkivićeva boća sakrila, Pavešković pogađa Volo direktnim hitcem i izbaciva ju iz igrališta. Da je Pavešković promašio, taj punat bi ostao kao 11-ti na tlu sa boćama u ruci za Mornara i Franića. Nakon spomenutog pogotka, Jerković i Pavešković rade tri punta, okreću set te slave sa 12:10. Nakon toga šoka za Franića i Mornara, treći set je bio formalnost, a Jerković i Pavešković su ga dobili jednako lagano kao Franić i Mornar prvi set.

Jerković i Pavešković su igrači koji su antropometrijski jako slični aktualnom svjetskom prvaku Formiconeu i za raspravu je dali je igralište od oko 26 metara ono koje odgovara upravo takvom tipu tjelesne konstitucije. Obzirom da imaju oko 40 godina starosti, postavlja se pitanje: Kako bi se razvijale karijere tih igrača da su raffu upoznali sa 20 ili 25 godina starosti. Odgovor na to pitanje nećemo dobiti, ali je nada da će neki mladi igrači imati jednu bolju šansu u vremenu pred nama.

Comments are closed.