Finale lige u Žrnovnici u petak u 18 sati: Kleja u obrani titule!

Gurnuli Jona u drugi plan: BAĆO I STRIKO OER GLAVNA PRIČA OMIŠA 2022!
7 svibnja, 2022
Memorijalni turnir Vid 2022: 10/5/1.5/0.5!
11 svibnja, 2022

Finale lige u Žrnovnici u petak u 18 sati: Kleja u obrani titule!

Osvajači lige Žrnovnica 2021

Ekipa koja je prošle godine osvojila ligu u Žrnovnici se nakon titule raspršila na nekoliko segmenata. Svaki od igrača šampiona je polagao nade u titulu unutar neke druge ekipe.

Jedini koji je još u turniru je Tomo Jerković “Kleja”. On je u direktnom ogledu savladao ekipu koju predvodi prošlogodišnji suigrač Duje Pirić. Kleja se našao u zaostatku od 0:1 u setovima i 3:12 u puntima. Tada prepušta Stipi Modriću ulogu prvara, a on ide na korektora u trojci. Ivana Žuljevića kao pucača nije trebalo mijenjati, jer je on svoj posao odrađivao na nivou. Od tog trenutka mnogobrojna publika je vidjela preokret u 16:13 ; 16:7 za Žuljevića, Kleju i Modrića.

Finale je na rasporedu u petak u 18 sati, a Kleji će se suprostaviti ekipa koju predvodi vodeći igrač na rankingu balotaša Dalmacije za 2022. godinu Marin Ribičić. Sa Marinom će u teren Anđelko Domikulić Đela, Ivan Bašić Gile i Toni Bašić.

Na prvu se doima da su Đela i momci favoriti, međutim, otkad se Kleja prometnuo u jednog od najboljih raffa boćara Hrvatske, od tada mu se poklapaju i rezultati u bakelitu. Kult koji u Žrnovnici ima legendarni Ratko Kovačević polako je počeo prelaziti na Tomu Jerkovića Kleju. Da bi ste ga savladali u “Kalaša” morate igrati 30 – ak posto bolje nego ste imali u početnim planovima prije utakmice. Također, iz naših izvora doznajemo da će Kleja biti pozvan na pripreme raffa reprezentacije te da će kandidirati za svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Turskoj pred kraj godine. Sve navedeno je Jerković potpuno zaslužio.

Comments are closed.