FINALE OMIŠA 2021 ! ČETIRI IGRAČA BEZ TITULE U MEČU KARIJERE I IGRAČ POD POVEĆALOM !

NEDJELJA 15:00 – FINALE KULTNE TROJKE OMIŠA !
15 listopada, 2021
Jon Sweden stigao na dan finala ! MNOGA POZNATA LICA NA FINALU OMIŠA 2021 !
17 listopada, 2021

FINALE OMIŠA 2021 ! ČETIRI IGRAČA BEZ TITULE U MEČU KARIJERE I IGRAČ POD POVEĆALOM !

Duje Pirić i Mate Pavešković

Danas u 15:00 sati je na rasporedu finale najvažnijeg nadmetanja u balotama. Kultna trojka Omiša čeka rasplet. Trojka bez koje gotovo da se ne može u balotašku besmrtnost.

Publika, koja je u Omišu bez premca. Finala sa preko 500 navijača su turniru davala dodatni značaj kroz povijest. Poneki propusti pojedinaca kroz godine nisu niti malo uzdrmali kult nadmetanja, kao ni “četiri gume” koje Omišu daju dodatnu draž. Finale Omiša je najvažnija utakmica koju jedan balotaš u igri po staro – dalmatinskim pravilima uopće može odigrati. Balotaš koji tamo dospije tokom godina se u pravilu “nadobiva batina” u vidu poraza svih vrsta, da bi onda bio nagrađen, titulom. Mnogo je takvih primjera, pogotovo zadnjih godina.

U finalu će igrati Duje Pirić, Hrvoje Milavić i Mate Pavešković protiv Jure Stanića, Dale Zemunika, Josipa Vojnovića Macija i Marka Galiota Zele. Sve domaći momci. Ipak, jedni ponešto “domaćiji” od drugih. Nekada zlatnom dečku dalmatinskog balotanja, Juri Staniću će kao dirigentu svoje ekipe trebati “A dan” od strane Dale na prvaru i barem “C dan” od strane Duje Pirića na pucaču u protivničkoj ekipi. Bez toga, Jure i njegovi momci nemaju nikakve šanse. Dakle, Jure će igrati protiv Duje, u to sumnje nema. Da bi stigao smanjiti Dujin postotak (što je sve samo ne lagan zadatak), Jure će se najvjerovatnije služiti pozicijama i specifičnom strategijom igre.

Ono gdje Jure neće tražiti svoje prilike jesu pozicije “jedan” i “dva” kod protivnika, a tamo će igrati Hrvoje Milavić i Mate Pavešković. Danas će ova dva vanserijska igrača ponuditi svoj “A dan”. Milavić je višestruki osvajač Omiša i fantastičan za bulinom, a Pavešković je igrač koji nikada Omiš nije osvojio, što je poseban motiv. I igrač koji važne utakmice u pravilu igra na nivou.

Stoga će upravo on biti igrač pod povećalom. Najbolji raffa igrač Hrvatske onda kada je raffa postala dostupna za sve, reprezentativac Hrvatske, najbolji igrač sa Naklica, koje su dale “more” igrača, svih vremena. Legendarni “Maćun” je osvojio Stobreč nekoliko puta, Ligu Kalaš nekoliko puta, na desetke turnira diljem Dalmacije, 1.Hrvatsku boćarsku raffa ligu, vlasnik je najduljeg niza od 13 pobjeda i jedan remi za redom (14 puta neporažen uzastopno) nad najboljim igračem bakelita svih vremena. Čovjek koji je pokorio “Tursku” 2018.godine i uzdrmao boćarski svijet, nikada, ali baš nikada nije osvojio Omiš.

Danas Mate Pavešković igra najvažniju utakmicu u životu. Finale Omiša, drugo u karijeri. Nakon 2014.godine i para sa legendarnim Ivanom Šošićem Ricom, koje su Rico i Maćun izgubili sa 1:2 u maratonu, a nakon što su poveli 1:0. Neće Matu Paveškovića pokolebati niti teška utakmica u Zadru od petka (Naklice – Crvene kuće). Maćun će danas doći spreman i odigrati meč “za knjige”. Skromno, tvrdo i beskompromisno do zadnje. Onako kako igra pravi šampion, bez obzira na ishod utakmice.

Prvo svoje finale igraju i Zele, Duje Pirić i Jure Stanić. Međutim, nitko od njih nije tolika igračka veličina kao Maćun sa Naklica. Jure Stanić, kao “dite” sa Prika, jest idealan takmac za Mati “ukrasti” dan. Jure je kralj tijesnih pobjeda i pobjeda u finalima kada nitko to ne očekuje. Ali Mate Pavešković je svega toga svjestan i finale će dočekati spreman. Zato nas očekuje prava utakmica i istinski spektakl.

Comments are closed.