FINALE – PETAK 18:00 ! BRAĆA SABLJIĆ, “ĆURA” I VELIKI MARIN U FINALU TURJAKA !

Ante Tomašević, Jokac, Ćuta i Ante Domnjak u finalu Turjaka !
22 ožujka, 2022
12/6/3/1 u Katunima Kreševo Brdo: PRIJAVE ZA JEDAN OD NAJVEĆIH TURNIRA U 2022 U TIJEKU !
24 ožujka, 2022

FINALE – PETAK 18:00 ! BRAĆA SABLJIĆ, “ĆURA” I VELIKI MARIN U FINALU TURJAKA !

Marin Ribičić i Viktor Sabljić

Grande “Ill Mentore” ili jedan od najvećih, ako ne i najveći učitelj balotaške igre onda kada učenici nisu više dio obrazovnog sustava, bilo to škole ili fakulteta, je zna se, Marin Ribičić. Kada igrač ostvari život, obitelj, posao i sve ono što bi trebao i onda odluči biti donekle ozbiljan balotaš, najefikasniji način je imati sreće i zaigrati određeni period sa Marinom Ribičićem.

Sve to nije ono pohvalno što rade Ivo Topić i/ili Miro Jukić učeći ili potičući mlade igrače i igračice na boćanje. To nije ono što su napravila braća Ćubela i otac koji ih je sa osam godina doveo na boćalište. Marin je znalac koji točno zna prepoznati koju tehniku treba ponuditi svom “učeniku” da bi od njega izvukao ono najviše. Jedino što mu ide u prilog kod učenja veterana jest to što je bakelit mnogo zahtjevniji od boćanja, jer posjeduje mnogo složenije kombinacije i komponente, obzirom da se igra na igralištu omeđenom špondama i gumom, kao i igri u kojoj kratak predmet u odnosu na bulina u dvadesetak posto slučajeva “igra”, što je u boćanju mnogo rijeđe. Bakelit ima još mnogo tajni. One se naravno usvajaju godinama, a Marin ih poznaje baš sve.

Nikako ne želimo umanjiti doprinos ostalih aktera drugog polufinala Turjaka, kao i vjerovatnost da će oni uskoro bilježiti zapažene rezultate i onda kada Marin nije u terenu, ali genijalnost Marina Ribičića kao nekoga tko principe ove prekrasne igre prenosi na druge je naprosto neupitna.

Sada već odlični Viktor Sabljić, Vlado Sabljić i Ivan Čurković Ćura su bili odličan suport Marinu u pobjedi nad najboljom kombinacijom u bakelitu danas od 2:0. Drugi set je bio igriv do 15:15, da bi finalisti meč okončali u svoju korist.

Veliko finale se igra u: PETAK 25.3.2022 U 18:00 SATI U 104 (TURJACI). Meč Ante Domnjak, Ivan Šušak, Ante Tomašević i Joško Modrić protiv Viktora Sabljića, Marina Ribičića, Vlade Sabljića i Ivana Čurkovića Ćure će popratiti i muzika uživo. “Anita i malo vitra” će uveseliti publiku i igrače nakon finala. Dio tog tima je i poznati balotaš Toni Bašić, koji se veseli mikrofonu, ali nam kaže da bi ga odmah mijenjao nastupom u finalu Turjaka. Bend je već nekoliko standardan gost svih važnih završnica u balotama u Dalmaciji.

Marin Ribičić
CB Dovita

Comments are closed.