Ante Tomašević, Jokac, Ćuta i Ante Domnjak u finalu Turjaka !

Naklice ponovno uzele bodove vodećem Hajduku: CRVENE KUĆE NA BOD OD 1.MJESTA !
20 ožujka, 2022
FINALE – PETAK 18:00 ! BRAĆA SABLJIĆ, “ĆURA” I VELIKI MARIN U FINALU TURJAKA !
24 ožujka, 2022

Ante Tomašević, Jokac, Ćuta i Ante Domnjak u finalu Turjaka !

Petar Peko Doljanin i Ante Tomašević

Velik ulog je bio u prvom polufinalu Turjaka. Ante Čajić i Ante Tomašević su bili bitku za stići pred vrata zvjezdanog statusa u balotama. Naime, Turjaci su jedini ozbiljan i najsnažniji zimski turnir 2022. Svi relevantni balotaši srednje Dalmacije su u Turjacima igrali. Sukladno tome, osvajači i finalisti će zaslužiti bodove za ranking igrača u 2022. godini.

Štoviše, onaj tko nadmetanje osvoji ući će u početnu prednost na rankingu igrača prije Brnaza i Katuna. Igrač koji osvoji Turjake i npr Brnaze, biti će blizu toga da postane „Kralj bakelita“ u Dalmaciji za 2022. godinu. Zato su Čajić i Tomašević u ovaj meč ušli potpuno spremni. Više moći na startu je demostrirao Tomašević i svoju momčad odveo do 16:1 furiozne prednosti nakon prvog seta.

Ipak, dok je publika pratila dvoboj ova dva osebujna igrača, najviše konstante je pokazao legendarni pucač iz Potravlja Ante Domnjak. On je tokom oba dva seta pokazao zbog čega je proglašen igračem utakmice. Onda kada je u igru ulazio Joško Modrić kako bi pomogao njemu i Ivanu Šušku, Domnjak je i dalje igrao svoju prepoznatljivu lepršavu igru, što je rezultiralo pobjedom i u drugom setu od 16:13.

Preskočit ćemo kultnu priču o dva “najnestretnija” igrača u povijesti balota, koja igraju u istoj ekipi u Turjacima i koje je napokon “krenulo”, ali zato ćemo javnosti ponuditi pravu poslasticu. Naime, kada bi Ante Domnjak osvojio Turjake i ušao sa vodstvom na rankingu u Brnaze, tamo bi onda gledali pravi spektakl. Domnjak je jedan od igrača koji najviše voli balote. Ono što je legendarni Anđelko Domikulić Đela u Splitu, Omišu i okolici, to je Domnjak u Sinju. Igrač koji naprosto ima „to nešto“. Igrač koji će jako vjerovatno ući u legende igre i onda ako rezultat bude sugerirao nešto drugo. Igrač je to koji pobjeđuje sa stilom, a kad gubi tuguje sa stilom. Iako se po stilu i načinu ophođenja nakon pobjeda Đela i Domnjak bitno razlikuju, to je upravo ono što Domnjaka i čini posbnim. Ako Ante Domnjak CB Dovitu, Petra Peku Doljanina kao voditelja ekipe, Jokca, Ćutu i Tomaševića iznese na vrh i ako ga u Brnazama krene, čeka nas najuzbudljivija sezona u balotama dosada.

Ante Domnjak (lijevo) i finalisti

Comments are closed.