Hrvatska kao boćarska velesila: SVA TRI FINALA I DVA ZLATA ZA U23 REPREZENTACIJU

Titula Frani Barabanu i Jozi Terziću: U FINALU DICMA FAVORIT OPRAVDAO ULOGU
4 prosinca, 2016
Derbi Zoranu Jokiću i Kurtu: IVAN BAŠIĆ GILE, JOSIP GRUICA, ĐEKI I PERE JUKIĆ
5 prosinca, 2016

Hrvatska kao boćarska velesila: SVA TRI FINALA I DVA ZLATA ZA U23 REPREZENTACIJU

tomislav-kolobaric-marin-cubela-pero-cubela-bruno-kraljic

Kolobarić, braća Čubela i Bruno Kraljić

Jučerašnji i posljednji dan na prvenstvu svijeta je bio više nego zanimljiv, na trenutke i dramatičan. Epilog svega je da su izbornici Kolobarić i Vukelić odradili odličan posao.

Prvo je par u sklopu polufinala izgubio vodstvo od 7:0 i 12:6 u pravom trileru, za poraz od 12:13. Ipak, polufinale je također veliki uspjeh za naše mlade dečke.

Nakon njih su Marin Ćubela i Bruno Kraljić osvojili zlatnu medalju na način da su gubili u posljednjoj minuti, međutim sve su preokrenuli za pobjedu i prvo mjesto.

U sklopu finala preciznog izbijanja, od četiri natjecatelja, naš Pero Ćubela je završio na drugom mjestu sa 15 pogodaka. Umalo je Pero stigao do šanse za zlato. Ipak, argentinski reprezentativac “drugu polovicu preciznog” promašio je samo predzadnju metu, a balina poslao “u tribine”, što je bilo previše za bilo koga u terenu.

U posljednjoj disciplini svjetskog prvenstva u Monacu, u brzinskom izbijanju Bruno Kraljić je osvojio svoju drugu titulu svjetskog prvaka i postao najuspješniji igrač prvenstva. Kraljić je u finalu pogodio 43 boće iz 49 izbačaja, a Francuz Levia-Marcon 39 od 48 izbačaja.

Ovim zlatom reprezentacija Hrvatske je postala najuspješnija nacija prvenstva ispred Italije i Argentine, a interesantno je da su Francuzi u svih 6 disciplina ostali bez zlatne medalje, obzirom da su prava boćarska velesila.

cedo-vukelic-nacinovic

Izbornik Vukelić i mladost Hrvatske

Comments are closed.