13.6.2019 ZA POVIJEST: RAFFA IGRALIŠTE U TURJACIMA SPREMNO ZA IGRU

Bratska borba za „Ranking“: 2000 BODOVA PETRU ILI IVICI BILOKAPIĆU ?!
13 lipnja, 2019
NASTAVAK OD PROŠLE GODINE: Danas finale Dicma u 19:00 sati
14 lipnja, 2019

13.6.2019 ZA POVIJEST: RAFFA IGRALIŠTE U TURJACIMA SPREMNO ZA IGRU

Zlatnim slovima će 13.6.2019 biti upisan u povijest hrvatskog boćanja. Preko godinu i pol dana truda i nastojanja vodećih ljudi hrvatskog boćanja, na desetke volontera i zaljubljenika u boćanje stiglo je do svog cilja. Raffa igralište u Turjacima je spremno za igru.

Početna ideja Razvoja Raffe je bila: „Krenimo od Dalmacije gdje se plastičnim balotama igra doslovno na svakom koraku, da bi imali bazu za širi razvoj Raffe s konačnim ciljem konkurentne Hrvatske reprezentacije s najboljim ekipama svijeta“. Izrađen je plan razvoja Raffa grane boćanja kroz 14 faza. Jednu po jednu su za sobom ostavljali boćari i boćarski zaljubljenici, da bi na kraju, uspjeli !

Vidjeli su u Turkoj kako Raffa izgleda, dobili pomoć od strane svjetske federacije (CBI) u vidu dijela opreme, otkazali nastup na SP-u u Argentini s ciljem jačanja sustava iznutra kao istinska boćarska velesila, odradili ogroman posao unutar lokalnog saveza i stvorili jak temelj za hrvatsku mladost “sutra”.

Igralište će u subotu 15.6.2019 otvoriti predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Tomislav Ćurko. Društvo će mu činiti dopredsjednik Denis Peršić, kao jedan od najzaslužnijih što je projekt uopće krenuo. Poseban gost biti će izaslanik talijanske boćarske federacije Giuseppe Pallucca. Svima zajedno će domaćini biti Vlado Galić kao boćarski djelatnik koji je udomio igralište. Ante Jurjević kao predsjednik boćarskog saveza Splitsko dalmatinske županije. Zoran Nasić kao predsjednik kluba domaćina BK „Pržina“. Siniša Stipić kao Povjerenik za razvoj Raffa boćanja ispred HBS-a te Josip Malbaša kao predsjednik zajednice sportova Grada Sinja.

Sve zajedno je dio projekta 1.HRL ili prve hrvatske Raffa lige. Ždrijeb lige se očekuje uskoro, a nakon završetka radova na drugom igralištu, onom u Žrnovnici, predgrađu grada Splita.

Comments are closed.