Hrvatska (U-20) druga ! IVO TOPIĆ U STRUČNOM STOŽERU REPREZENTACIJE !

BK “PRŽINA” DO BRONCE: Boćari BK “Sinj” osvojili memorijal ‘Blago Zadro’
21 listopada, 2019
Šimiću i Duli Kacunar: ANTE TOMAŠEVIĆ PREUZIMA PRIMAT U BALOTAMA
23 listopada, 2019

Hrvatska (U-20) druga ! IVO TOPIĆ U STRUČNOM STOŽERU REPREZENTACIJE !

Hrvatska mješovita žensko-muška mlada reprezentacija (do 20 godina) u sastavu Ria Vojković (BK Labin), Vedran Glavić (BK Vargon), Luka Gašpar (Bk Zrinjevac), Duje Pirić (BK Sokol Orbico), Gabriel Lorento Perkov (BK Primošten) i Ante Nemarić (BK Vir) nastupali su od petka do nedjelje, 18. do 20. listopada u Posušju (Bosna i Hercegovina) na petoboju nacija i osvojila drugo mjesto.

Turnir se igrao po jednostrukom ligaškom bod sustavu “svako sa svakim” u pet kola, u disciplinama pojedinačno klasično, parovi, krugovi, štafetno i precizno izbijanje, te brzinsko izbijanje na tri pozicije. Naši mladi igrači su prikazali odličnu igru, ali nedovoljno za slavlje za novom zlatnom generacijom Slovenije.

Hrvatsku delegaciju predvodio je Čedo Vukelić, izbornik, Ivo Topić pomoćni trener i Boris Nadenić, međunarodni sudac i voditelj natjecanja. Ivo Topić, inače glavni trener za mlađe uzraste u Splitsko – dalmatinskoj županiji prvi se put našao u stručnom stožeru reprezentacije i to potpuno zasluženo, obzirom na veliki broj mladih igrača koji su posljednjih godina prošli kroz boćarski klub “Baška Voda” i selekciju boćarskog saveza SDŽ, čiji je Topić glavni trener. Tako je nakon Zorana Nasića još jedan neumorni boćarski djelatnik obukao sveti kockasti dres u 2019.godini, ovaj put kao pomoćnik doajenu hrvatskog boćanja i jednom od najvećih svjetskih stručnjaka Čedi Vukeliću.

Na turniru su osim Slovenije i Hrvatske nastupili mladi igrači iz Srbije, Crne Gore i domaćina Bosne i Hercegovine, a kvalitetni kadar iz Splitsko – dalmatinske županije je još jednom dao svoj doprinos hrvatskom boćanju.

Comments are closed.