Hvala čitateljima portala! Prve Korekcije „Povijesti balotanja“ u Dalmaciji

NOVA LOKACIJA U OTOKU: Popularni Ivan Bašić „Mora“ kao lice jakog nadmetanja
4 svibnja, 2018
Goran Balić, Ivan Jurić i Luka Žure junaci: BK “SOKOL” U ČETVRTFINALU KEP-a
6 svibnja, 2018

Hvala čitateljima portala! Prve Korekcije „Povijesti balotanja“ u Dalmaciji

Mate Ćirko Baja Joko Ravlić

Članak „Povijest balotanja“ po staro-dalmatinskim pravilima izazvao je poprilično malo bure i rasprava, što je signal da je u dobroj mjeri relevantan. Ipak, putem rubrike „Kontakti“ su stigle dvije pisane sugestije i obje potpuno utemeljene. Bez obzira što se dvije godine dorađivalo spomenuti uradak, propusti su vrlo mogući obzirom da je vremenski odmak nekih događaja od danas iznimno velik.

Jedna od sugestija je bila ta da je iz priče izostavljen Jozo Kutleša. Radi se o istinskoj legendi balotanja koji je u ono vrijeme osvojio pojedinca u Kostanjama, a nakon toga i Pojedinačni Masters najboljih osam pojedinaca u regiji. Kutleša je u tom momentu bio na samom rezultatskom vrhu u balotama. Danas je legendarni Kutleša svakodnevni posjetitelj prekrasnog balotaškog zdanja u Stobreču, istini za volju, kao rekreativac, ne natjecatelj. Druga sugestija je vezana za Ivana Kapitanovića koji je potpuno slučajno nespomenut u tekstu, a radi se o legendi balotanja i boćanja u Dalmaciji. Popularnog „strica“ je potpuno nemoguće zaobići u toj priči. Njega je moguće vidjeti na igralištima Kacunara.

U slučaju da u tekstu nedostaje još poneka člegenda ove igre, čitatelje molimo da nam svakako jave, kako bi sagledali problem i eventualno igrača ubacili u tekst.

Stric buđa i njegovi

Comments are closed.