Igrač turnira i jedna prava ekipa: ČAROBNJAK U LIKU I DJELU ANTE TONĆA VUKANA

Bajci došao kraj: PULJE ISPAO, FAVORITI PROŠLI
11 kolovoza, 2016
Na kraju još i velika fešta: LUKA, BOŽO, KOPRIVNO, DUGOPOLJE I „SOKOLOVI“ ZA JEDAN NESTVARAN TURNIR
12 kolovoza, 2016

Igrač turnira i jedna prava ekipa: ČAROBNJAK U LIKU I DJELU ANTE TONĆA VUKANA

Ante Tonći Vukan Marko Plazonja nasl

Ante Tonći Vukan i Marko Plazonja

Organizator je najavio, bez obzira na ishod finala titula igrača turnira ide Anti Tonću Vukanu. To naravno ne znači da Marko Plazonja ne briljira svojim tvrdim valjom od zidova, a „Bome“ i bez njih. Štoviše. Par je u odličnom polufinalu pobjedio Sinišu Stipića i Slavka Maretića 16:9 16:13. Već u prvom setu ovog, zaista, kvalitetnog dvoboja bez obzira na jaku buru činilo se da Stipić i Maretić imaju za nijansu više od igre. Ipak, nepoznavanje terena (Vukan i Plazonja su odigrali 4 utakmice na tom igralištu) i dvije kiks ruke nakon 8:6 iznjedrile su Vukana i Plazonju na potpuno zasluženih 16:9.

U drugom setu Stipić i Maretić izlaze na visokih 13:1. A sa 8:1 do 13:1, igra sva 4 aktera bila je nestvarna. U tom trenutku se činilo se da meč ide u jednom drugom smjeru i da već umorni Vukan i Plazonja (igraju 10ak dana svaki dan) idu ravno u poraz. Tada čak i Vukan promašiva tri balote (jedna se od gume vratila na 40 cm). U toj ruci Stipić pogađa dvije balote, Maretić „cikava“ dvije, ali čudesni Marko Plazonja odigrava hrabro, na jedan način igrajući na „sve ili ništa“ u bezizlaznoj situaciji i fenomenalnim naslonima ostvaruje dva punta za 3:13.

Nakon toga, prekaljeni Maretić i Stipić, ni blizu nisu pogubili konce. U nekim rukama dečki su odigravali i 4 i 5 balota, što je u naravno jako solidno. Ipak, čarobni Ante Tonći Vukan do kraja utakmice odigrava desetak vanserijskih balota. Šaldo tehnikom pred gumom na preskok nalazi sakrivenu balotu za 5 punata, ne promašuje ni jednu balotu, naslanja i dominira terenom uz ionako odličnog Plazonju. U tom periodu momci su odigravali preko 6 balota po ruci u prosjeku na oduševljenje publike.

U posljednjoj ruci, nakon što je ionako dobri Plazonja odigrao 2 od 3 balote, Vukan iz dva „rešto“ udarca pogađa tri najbolje balote protivnika i posljednju balotu stavlja na „bibero“, čime svoj učinak podiže na 6 balota u toj ruci iz odigrane 3 balote za velikih 5 punata. Nestvarno i genijalno.

Stipić nakon meča: „Nakon što su dobili Dragičevića u „mrtvom“ meču di su Vukan i Tigar reštavali po tri balote, nakon što su ih nakon njih domaći momci skoro „okrenili“, nakon što su okrenili 9:14 u trećoj partiji i već izgubljeno protiv Bana i Tešije, nakon što domaći heroj Pulje nije završio na 15:12 na dva metra, a oni ruku iza čudesno napravili 4 punta, javno sam rekao da bi u ždrijebu želio nominalno jače igrače od njih, a Bilokapić i Kesić to jesu. Nešto je nadnaravno u vezi Vukana i Plazonje na ovom turniru. Pet, šest puta izvalače nemoguće. Da smo ušli u treći set, za što smo imali 95 posto šanse, šanse bi im drastično pale. Oni igraju danima, umorni su i manje fizički spremni. Ipak, zasluženo su dobili bez nekog našeg ozbiljnog pada. To znači da su odigrali čudesno. Obojica. Mi smo dali sve od sebe. O nesreći nema priče, bolja ekipa uvijek na kraju pobjedi. Želim im jedno pravo finale. Čestitke od srca.“

U drugom polufinalu danas se sastaju Mate Kesić i Ivica Pajo Brkić protiv Petra Bilokapića i Veljka Maretića. Finale se igra sutra o čemu najavu pogledajte ovdje.

Comments are closed.