III.HBL Srednja Dalmacija i županijske lige SDŽ: UZLET BRELA, TRILJA I PRŽINE !

Osnovana ABC konfederacija
20 travnja, 2021
Budućnost Hrvatskog Boćanja: ANA JUGINOVIĆ U UTRCI ZA PERSPEKTIVNU SPORTAŠICU GRADA OMIŠA !
21 travnja, 2021

III.HBL Srednja Dalmacija i županijske lige SDŽ: UZLET BRELA, TRILJA I PRŽINE !

Ivan Šušak (BK Trilj) i Petar Bilokapić (BK Brela)

Osim u prvoj i drugoj boćarskoj lizi, iznimno je zanimljivo u nižim ligama.

U 3.HBL – Srednja Dalmacija u derbiju kola BK Brela su uvjerljivo savladala Nadu. Nekad BK Baška Voda i udruga registarskog broja 17001300 (kako smo doznali u nadležnom upravnom tijelu) je promijenila ime u BK Brela i tako dobila novi zamah, što su prvi osjetili splićani. Sa ekipom koju predvode Ranko Stanić, braća Bilokapić i Toni Škrabić rijetki će se naigrati do kraja prvenstva.

U ovoj lizi najvažniju utakmicu do kraja prvenstva će odigrati Solaris 2015 i Komiža u Šibeniku, koja će po mnogim mišljenima presuditi prvaka III.HBL – SD u ovoj sezoni.

Bez obzira na poraz, kultna BK Nada je u posljednje vrijeme pronašla stabilnost u liku i djelu Mate Kesića, koji je zajedno sa suradnicima okupio mladu momčad i tako pokazao da je upravo on budućnost ovog splitskog velikana.

Komiža i Supetar imaju za odigrati zaostalu utakmicu, pa možemo reći da u nekim kombinacijama i Supetar može ući u borbu za prvo mjesto, ali će za tako nešto i njemu trebati pobjeda u Šibeniku protiv Solarisa 2015. Kako bračani na rosteru nemaju jednog Joška Mardešića, oni će imati objektivno nešto teži zadatak nego što će to imati BK Komiža, iako se u sportu nikada ne zna.

Situaciju oko BK “Brela” i gašenja udruge jednog drugog registarskog broja, a koja je sudjelovala u prvoj županijskoj boćarskoj lizi SDŽ njebolje je iskoristio BK Trilj, koji je ovog momenta nedvojbeno prvi favorit za titulu osvajača 1. županijske boćarske lige SDŽ. Taj status Triljani su potvrdili na Braču, gdje su protiv BK Sutvid slavili sa uvjerljivih 4:20. Ivan Šušak Niper i Anđelko Hržić su dvojac kojeg će teško netko u ovoj lizi nadigrati do kraja prvenstva.

U drugoj županijskoj boćarskoj lizi, nakon dva odigrana kola Pržina je pokazala da neće imati ozbiljniju konkurenciju u borbi za titulu. Klub koji je dio boćarske elite u Hrvatskoj, obzirom da spada u onih 30-ak prvoligaša, računajući sve HB lige zbog nastupa u 1.HRL i jedan od rijetkih klubova koji ima dozvolu vršiti aktivnosti onda kada pamdemija “učini svoje”, je sada na pragu plasmana i u rang više i u Volo boćanju. Inače, organizacijski jako posložena ekipa, koja radi male ali čvrste korake prema naprijed i od koje se očekuje da će rang natjecanja unutar 1. županijske lige zadržati.

BK Pržina

Comments are closed.