Imali Hrvatska snage za finiš opsežnog projekta: KRENULE PRIJAVE ZA RAFFA LIGU

Ekipni kup SDŽ: BK „BISTONU“ PEHAR I NASTUP NA ZAVRŠNICI
2 lipnja, 2019
Turniri prijave – Dicmo, Srinjine: BRNAZE DO STATUSA „GRAND SLAMA“
8 lipnja, 2019

Imali Hrvatska snage za finiš opsežnog projekta: KRENULE PRIJAVE ZA RAFFA LIGU

Na tematskoj video sjednici Izvršnog odbora HBS-a održanoj 29. svibnja 2019. godine donesena je odluka o osnivanju HRVATSKE RAFFA LIGE.
Sukladno odluci Hrvatski boćarski savez upućuje JAVNI POZIV klubovima za sudjelovanje u Hrvatskoj raffa ligi.

1.Tko se može prijaviti za sudjelovanje u Hrvatskoj raffa ligi:

– svi postojeći boćarski klubovi koji već imaju registriranu i raffa specijalnost ili će izvršiti doregistraciju u sljedećih šest (6) mjeseci  

-novoregistrirani klubovi samo za raffa specijalnost – nova registracija u bazu HBS-a

– ekipe moraju biti sastavljene od minimalno 6 igrača – registracija novih i/ili već registriranih igrača

– sve utakmice u raffa ligi u ovoj sezoni igrat će se na 2 terena u Splitsko-dalmatinskoj županiji (Turjaci – Sinj i Žrnovnica – Split).

2.Rok za prijavu ekipa i igrača – od 3. – 10. lipnja 2019. godine

3.Razdoblje odigravanja raffa lige – od lipnja do listopada 2019. godine

4.Registracija ekipa i igrača u službenu internetsku bazu vrši se sukladno Pravilniku o registraciji igrača i boćarskih udruga.

Sve dodatne informacije o registraciji igrača i klubova zainteresirani mogu dobiti u uredu Saveza i/ili kod povjerenika za razvoj raffa boćanja Siniše Stipića, tajnika BS Splitsko-dalmatinske županije.

Siniša Stipić: “Projekt koji smo odlučili provesti do kraja je iznimno opsežan. Razne aktivnosti provodili su članovi IO-a HBS-a i IO-a BSŽSD na čelu sa predsjednicima i jednog i drugog saveza. Konačni cilj jest konkurentna Hrvatska u igri sa bakelitnim balotama na svjetskoj razini. U Splitsko – dalmatinskoj županiji se igra sličnim načinom na koji se igra Raffa pod kapom CBI-a, pa je prirodno da stvari krenu iz Dalmacije. Nada je da će projekt zaživjeti mnogo šire. Imali smo određene pritiske da kao boćarska velesila nastupimo na SP u Argentini i to smo otkazali. Rasprodavanje teško stečenog ugleda u svijetu nije opcija, stoga smo se odlučili na jačanje sustava iznutra i na razvoj Raffa ligaškog natjecanja.

Svi oni koji misle da mogu do Žrnovnice ili Turjaka, a ispunjavaju ostale uvjete neka se jave u ured HBS-a ili meni osobno na 095 383 0701. Spremni smo ljudima na terenu pomoći u svakom mogućem smislu, od osnivanja klubova, statuta, printanja materijala i svega ostalog.

Zahvaljujem svima koji su pomogli projektu, kao i Denisu Peršiću, Tomislavu Ćurki i Tonću Jurjeviću te članovima obaju izvršnih odbora. Sada nas čeka edukacija sudaca od strane talijanskih stručnjaka, za koju sam smatrao da posjedujemo unutarnje resurse, međutim članovi IO-a BSŽSD su me uvjerili da nam trebaju talijani kako bi naše znanje bilo opsežnije već u ovoj fazi.

Također, zahvaljujem se ostalim ljudima koji su projektu pomogli na volonterskoj bazi upravo kao i svi gore spomenuti, a o čemu ćemo javnost izvijestiti u danima pred nama”.

Comments are closed.