Ekipni kup SDŽ: BK „BISTONU“ PEHAR I NASTUP NA ZAVRŠNICI

1.HŽBL: Labinjankama naslov prvakinja Hrvatske u boćanju
27 svibnja, 2019
Imali Hrvatska snage za finiš opsežnog projekta: KRENULE PRIJAVE ZA RAFFA LIGU
3 lipnja, 2019

Ekipni kup SDŽ: BK „BISTONU“ PEHAR I NASTUP NA ZAVRŠNICI

Seniorska boćaska županijska prvenstva i kup županije Splitsko – dalmatinske od ove godine imaju novi format koji se pokazao kao puni pogodak. Dvorana domaćina BK „Veli Varoš“ i prethodna dva vikenda je bila solidno popunjena, da bi ovaj vikend nadmetanja doživila vrhunac, kako po posjeti, tako i po rezultatskoj neizvijesnosti.

Dodatno odigravanje „ćaći i sinu“ Grančiću:

Polufinalne utakmice su ponudile dvoboje BK „Veli Varoš“ i BK „Mačkula“ te BK „Biston“ i BK „Naklice“. Ljepoticu su odigrali Mario Grančić i Darko Grančić, otac i sin, koji su slavili nad ponajboljim parom Naklica u dodatnoj ruci ili odigravanju, nakon što je rezultat nakon 90 minuta bio 9:9. Ta pobjeda u najvažnijem trenutku, obzirom da znamo koliko par u kupu znači, je odredila tijek čitave završnice po mnogim mišljenjima, a uz navedeni dvojac, Matijas Grančić, Miro Mihaljević i Goran Jurić bili su uspješni i protiv Velog Varoša u finalu, rezultatom 7:2.

Ekipa koju odlično vodi Matejas Jozipović će tako potpuno zasluženo nastupiti na završnici kupa Hrvatske u Zadru i tamo nikako neće biti slučajan prlaznik. Štoviše, biti će jedan od favorita. Osim nastupa u kupu iznimno kvalitetni Biston se doima kao ekipa koje je u mogućnosti postati i ekipni prvak prve Hrvatske boćarske lige, što bi, ako se dogodi, bila velika i važna stvar za Dalmatinsko boćanje u globalu.

Comments are closed.