Ivan Iko Palaversa pokazao da se može: UZEO BOĆE DRUGI PUT U RUKE U ŽIVOTU

Tek se vratio iz Nice, već je tražen?! VIKTOR SABLJIĆ USPJEŠAN U BASTU
20 prosinca, 2016
Vlade Sabljić doveo „kapitalca“ za Bast: MATE ZEČIĆ, MLADOST DALMACIJE I JESENICE
21 prosinca, 2016

Ivan Iko Palaversa pokazao da se može: UZEO BOĆE DRUGI PUT U RUKE U ŽIVOTU

Iko

Ivan Iko Palaversa

Boćarski turnir na Gripama masovniji je nego u godinama prije ove. Razlog tome je izlet igrača bakelita na isti. Prvo kolo je završilo. Bilo je tu svakakvih igara i izleta u pravom smislu riječi, na rubu turističkih. Ipak, javnost je čakala samo jedno ime. Čekala je istinsku zvijezdu bakelita Ivana Iku Palaversu. I on nije razočarao.

Ivan Iko Palaversa po „dalmacijabalote.com“ posjeduje status „All Stars“ igrača (obzirom na rezultat) i igrao je jedan jedini put u životu boće prije jučerašnjeg dana. Bilo je to na Naklicama prije dva mjeseca, gdje je odigrao cijeli jedan set u 13 punata iz čiste razonode. U drugom dodiru sa boćom susreo se sa doslovno igračima svjetskog kalibra i parom Ivan Galić/Vedran Crnčević. U paru sa Stipom Pivčevićem vodio je 5:3 nakon gotovo sat vremena. Djelovao je kao i uvijek, moćno i samouvjereno. Kad je došlo na red pucanje iz zraka – pogodak uz aplauz publike. Fantastično.

Dali mu žicu, on ih zamolio da oni šenjaju:

Igrale su jučer mnoge zvijezde svjetskog boćanja na Gripama, svjetski prvaci, reprezentativci, ali nakon utakmica novinare je zanimao samo Ivan Iko Palaversa, koji je nakon meča konstatirao: „Ne znam još označavati predmete po tlu, ali mi je žao što se nismo okrenuli da Stipe valja, a  da ja pucam. Nadam se da je sve bilo korektno sa naše strane.“

Iko se „micao“ od žice tokom cijele utakmice, a kada mu je Crnčević ponudio žicu nekoliko minuta prije kraja, on ga je zamolio da ovaj označava da sam Iko ne poremeti nešto, jer drugi put igra. Po Ikinoj igri nebi se čudili da mu protivnici ništa od toga nisu povjerovali. Odlični Crnčević i Galić su par koji nedvojbeno spada u krug ekipa koje mogu do samog kraja na Gripama, a Ivan Iko Palaversa je „okidač“ za jednu drugu priču, bez obzira na poraz.

Kampovi za „gotove“ igrače i škola boćanja za školarce?!

Ovaj beskompromisni borac u terenu, neustrašivi, supertvrdi valjač i „fajter“ bez premca pariranjem svjetskim igračima, doslovno „u danu“, nas je naveo na razmišljanje o tome koliko je još igrača bakelita koji mogu biti ozbiljni boćari?! Što je sa mladosti balota, sa Jurom Bartulićem, Ivanom Bašićem Gilom, Božom Vladušićem, Tonijem Bašićem i mnogim, mnogim drugim igračima koji imaju između 18 i 35 godina?! Mogu li oni (ili dio njih) postati bolji igrači na način da prođu svojevrsni kamp (u trajanju od 5 do 10 dana) i edukaciju o ispravnoj tehnici izvođenja pokreta, kao i razlikama između pucanja u bakelitu (Vuča) i pucanja iz zraka?! Na posljetku, postoji li šansa da netko osmisli i provede školu boćanja za školarce u srednjoj Dalmaciji?!

Prostora za mnoge takve ideje očito ima, a Ivan Iko Palaversa i njegova upornost su tračak nade svima onima koji sumnjaju u sebe i pokazatelj da se snagom volje može baš sve.

iko-i-kleme

Iko u društvu Klemanta Ugrina

Comments are closed.