IVAN ŽULJEVIĆ ILI JURE ŽIŽIĆ?! Danas se piše povijest balotanja u Dalmaciji

Vukan protutnjao kroz Sitno: JOŠKO MODRIĆ JOKAC „KRALJ“ GLAVICA
21 listopada, 2018
„Ćaća i sin“ na vrhu Omiša: IVAN ŽULJEVIĆ UŠAO U BALOTAŠKU BESMRTNOST
22 listopada, 2018

IVAN ŽULJEVIĆ ILI JURE ŽIŽIĆ?! Danas se piše povijest balotanja u Dalmaciji

Ivan Žuljević je igrač u najboljoj formi na „touru“. Jučer je stigao osvojiti Glavice, a to je samo jučer. Konstanta je ono što Ivana stavlja u red najboljih igrača Dalmacije, a „jučer“ i „danas“ su samo šlag na godine rada. Ivan je nositelj igre BK „Naklice“ i igrač koji je u zadnje dvije godine stigao osvojiti jako puno toga u bakelitu. Igra dobro, promašuje malo, a kao drugi igrač ima valj kojim se ne može puno igrača pohvaliti.

On je danas stigao u priliku ući u balotašku besmrtnost. Danas je na rasporedu finale parova Omiša u kojem će Ivan igrati. Međutim, nije Ivan jedini koji ima priliku za besmrtnost u balotama, jer je tamo stigao i odlični Jure Žižić.

Za Žižića vrijedi gotovo sve jednao kao i za Žuljevića, osim što je njegov bio prvi dio sezone gledajući sa aspekta forme. Što se tiče titula i on se posljednjih godina poprilično naosvajao balotaških nadmetanja. Također, jedan je od stožernih igrača BK „Sokol“ i igrač koji je u sklopu 1.HBL odigrao fantastičnu sezonu. Ishod utakmice je nemoguće predvidjeti.

Ako spektakl finala ne prekine kiša, ime jednog od ova dva, nekada mlada igrača, a danas dvije etablirane zvijezde bakelita će zauvijek biti zapisano u „Povijest“ igre na staro – dalmatinski način zlatnim slovima.

Comments are closed.