„Ćaća i sin“ na vrhu Omiša: IVAN ŽULJEVIĆ UŠAO U BALOTAŠKU BESMRTNOST

IVAN ŽULJEVIĆ ILI JURE ŽIŽIĆ?! Danas se piše povijest balotanja u Dalmaciji
21 listopada, 2018
RANKING BALOTAŠA: Ivan Žuljević treći, Juka Radman drugi, Luka Žure vodeći
23 listopada, 2018

„Ćaća i sin“ na vrhu Omiša: IVAN ŽULJEVIĆ UŠAO U BALOTAŠKU BESMRTNOST

Što Omiš znači za balotanje i balotaše je već na dugo i široko ispričano i prepričano. Igrači se na jedan način dijele na one koji u Omišu imaju titulu i na one koji istu još čekaju. Najviše je tome doprinio legendarni „Bili“, ali to je i dalje duža i šira priča.

Posljednjih nekoliko godina mnoga su velika imena balota ušla u balotašku besmrtnost osvajanjem Omiša. Upravo ta neizvijesnost koji će to igrači uspjeti nadmetanju daje dodatnu draž. Ove godine su se finala dokopali Ivan Žuljević i Jure Žižić sa statusom kandidata da ispišu povijest igre.

Tijek finala ukratko:

Prvi set je bio neizvijesan do 6:6 kada su Igor Žuljević i Ivan Žuljević počeli stvarati rezultatsku prednost do 14:6, koju su održali do kraja za konačnih 16:11. Drugi set je bio neizvijestan do svoje polovice i rezultata 8:9 za Luku Žuru i Juru Žižića kada je mlađi Žuljević fantastičnim udarcem napravio pet punata za 13:9, nakon čega je meč bio praktički gotov, a konačan rezultat istog je bio 16:9.

Osim ulaska u balotašku besmrtnost otac i sin Žuljević su pokazali su da otac i sin mogu osvajati balotaška nadmetanja unutar iste ekipe, što modreno balotanje ne pamti. Također, Jure Juka Radman nije ulazio u igru za šampione, kao ni Damir Pirić za finaliste, obzirom da obojica muku muče sa ozljedama. Ivan Žuljević je proglašen igračem turnira, a finale je gledalo zaista velik broj ljudi.

Jedva čekamo 15.4.2019 i trojku Omiša koja će mnogim balotašima ponuditi šansu da ponove uspjeh odličnog Ivana Žuljevića.

Comments are closed.