IZ SOFTBALLA U BOĆANJE: Genijalna Branka Bilandžija ušla u seriju pobjeda !

SENIORSKA MUŠKA RAFFA REPREZENTACIJA: Ante Tonći Jurjević izbornik !
4 siječnja, 2020
Raspisan Javni poziv za sufinanciranje izgradnje športskih građevina u 2020. godini
5 siječnja, 2020

IZ SOFTBALLA U BOĆANJE: Genijalna Branka Bilandžija ušla u seriju pobjeda !

Gabrijel Lorento Perkov, Branka Bilandžija i Renato Markoč

Bila je državna prvaknja u softballu, osvojila kup Europskih kupova, nastupila za softball reprezentaciju Hrvatske da bi se na kraju pronašla u boćanju. Nevjerovatan put je prošla Branka Bilandžija da bi stigla u šansu pobjeđivati neka velika imena dalmatinskog boćanja i balotanja u sklopu zimske lige Sinj i boćarskog turnira u Šibeniku. Fantastično.

Okušati se u toliko kompleksnom sportu kao što je boćanje i to u četvrtom desetljeću života je zaista, u najmanju ruku, hrabrost. Mnogi su pokušali i odustali. Branka je bila upornija od svih prepreka. A prepreka je bilo u to ne sumnjajte. Kada vidite kako Branka baca najprije valjačku boću, a onda i pucačku, vidi se rad. Mnogo rada! Ništa tu nema slučajnog, valjačka tehnika kao da je prepisana od Rie Vojković, a pucanje od nekog od najboljih šibenskih boćara. Branka je školovani znalac, ona je intelektualac u svom poslu. Problematici je sukladno navedenom pristupila problemski, postupno i točno. Od suigrača, inače klasnih igrača, dobivala samo najbolje savjete o biomehanici izvođenja pokreta prilikom izbacivanja boće i zbog toga se danas sa Brankom nitko u terenu neće naigrati. U ždrijebu joj se malo tko veseli, a obzirom da se radi o beskontaktnom sportu, ubrzo će muškoj populaciji porazi od ekipa koje predvodi biti sasvim normalna pojava. Branka je tri sezone odigrala za Solaris dok sezonu koja je u toku igra za BK Primošten (2), a o poljednjim turnirskim dostignućima šibenski list piše sljedeće:

Legende igre Marko Skejo i Šime Prtenjača niti blizu nisu zaboravili igrati. Branka Bilandžija naprosto ima kvalitet. Ona je pokazala da se može i to upornošću, radom, karakterom i voljom. Nada je da će njena priča potaknuti još koju damu da se uhvati u koštac sa ovim prekrasnim sportom, sa boćanjem.

Jozo Križanac i Branka Bilandžija

Izvor: Šibenski list (dio teksta)

Comments are closed.