HBS OFORMIO KOMISIJU ZA RAZVOJ RAFFA BOĆANJA: Zoran Nasić prvi predsjednik !

JUNIORSKI BOŽIĆNI TURNIR: Jadran Grančić debitirao za reprezentaciju Hrvatske !
4 siječnja, 2020
SENIORSKA MUŠKA RAFFA REPREZENTACIJA: Ante Tonći Jurjević izbornik !
4 siječnja, 2020

HBS OFORMIO KOMISIJU ZA RAZVOJ RAFFA BOĆANJA: Zoran Nasić prvi predsjednik !

cof

Giuseppe Pallucca (izbornik muške seniorske reprezentacije Italije) i Zoran Nasić

Nakon što je projekt „Raffa boćanje u Hrvatskoj“ ispred Hrvatskog boćarskog saveza stigao u fazu završetka svojeg premijernog izdanja prve Hrvatske boćarske lige i nakon što je posljednje dvije godine odrađen enormno veliki obim posla, HBS se odlučio na dodatan iskorak i to formiranje komisije za Razvoj boćanja u Hrvatskoj. Prvi predsjednik iste je Zoran Nasić, predsjednik boćarskog kluba „Pržina“ Turjaci.

Nasić je bio u Austriji na Europskom Raffa prvenstvu kao vođa delegacije. Posao i zadatke koji su pred njega bili postavljeni tamo je obavio besprijekorno. Radi se o velikom potencijalu Hrvatskog i Dalmatinskog boćanja. Izvršni odbor HBS-a je to na vrijeme prepoznao te je „Osobu zaduženu za razvoj Raffe“ zamijenio komisijom koja broji sedam članova:

Zoran Nasić – predsjednik

Božo Vladušić (član Sportske komisije za Raffa boćanje)

Petar Vučković

Vladimir Galić

Ante Jurjević

Siniša Stipić

Svemir Drlić

HBS se zahvalio Siniši Stipiću na poslu odrađenom dosada, obzirom da je od ideje do realizacije obavljao dužnosti i obveze kao „Osoba zadužena za razvoj Raffe“ te stručni tim proširio na sedam ljudi. Osim Nasića, radi se redom o ljudima koji su Raffi u proteklom periodu bili od velike pomoći. Obzirom da HBS pomno i konkretno bira kada su „ljudski resursi“ u pitanju, prvo izdanje Raffa lige i aktivnosti oko njene organizacije su iznjedrile Svemira Drlića (BK Solin) kao iznimno kvalitetan kadar.

Nasić, Drlić i ekipa će u vremenu pred nama imati niz izazova, a glavni su:

  • Kako stići do poliuretanske podloge?!
  • Koja vrsta poliuretana je ona najbolja i kako se koncipira?!
  • Kako stići do juniorske i ženske raffa ekipe?!

Ono što je sigurno, projekt Raffa u Hrvatskoj neće stati. Liga će ugledati svoje drugo izdanje. Osim lige, igrati će se i Raffa kup te prvenstva u Pojedincu klasično, Preciznom izbijanju i Paru klasično u periodu od 1.5.2020 do 30.9.2020.

Iz izvora bliskih izvršnom odboru HBS-a saznajemo da ukoliko projekt doživi kratkoročnu stagnaciju u vidu nemogućnosti postavljanja poliuretanske podloge i slično, otvorene su i neke od ostalih opcija pa i ona da se liga odigra na podlozi na kojoj se igraju turniri za Bakelit. U mnogim državama svijeta natjecanja se igraju na jeftinim podlogama koje proizvode odgovarajuću brzinu Raffa boće. Hrvatska cilja i želi više. Ipak, odustajanje od Raffe u slučaju nemogućnosti razvoja infrastrukture po uzoru na onu talijansku neće značiti i odustajanje od ovog toliko važnog projekta za Hrvatsko boćanje.

Hrvatska delegacija u Austriji

Comments are closed.